Menu Zavřít

Český Home Credit povede Václav Horák

22. 6. 2017
Autor: čtk

Od července povede český Home Credit Václav Horák (54). Na postu generálního ředitele střídá Davida Bystrzyckého, který řídil společnost v uplynulých šesti letech. Bystrzycki si naplánoval roční volno, po němž se chce vrátit do skupiny PPF.

Horák v posledních třech letech zastával pozici regionálního ředitele pro IT ve skupině BNP Paribas Personal Finance Central Europe. Má více než 25 let zkušeností ve finanční oblasti. Devět let působil na pozici generálního ředitele Cetelem ČR. Pracoval také v Agrobance a v Bankovním domě Skala.

Home Credit, založený v roce 1997 v Česku, je jedním z předních poskytovatelů spotřebitelského financování ve střední a východní Evropě, Společenství nezávislých států a Asii.

CIF24

Majoritním vlastníkem Home Creditu (88,6 procenta) je PPF, jedna z největších investičních skupin ve střední a východní Evropě. Hlavním majitelem PPF je nejbohatší Čech Petr Kellner. Minoritním akcionářem Home Creditu (11,4 procenta) je investiční holdingová společnost EMMA OMEGA vlastněná Jiřím Šmejcem.

Přečtěte si také:

PPF banka loni vydělala 1,2 miliardy korun

Peníze na Asii: PPF půjčila Home Creditu 10 miliard

Zeman se sešel s Kellnerem. Řešili Rusko, USA i Čínu


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).