Menu Zavřít

ČEZ zruší posty dvěma členům představenstva. Jistý je odchod Hlaváče

21. 2. 2017
Autor: Milan Malíček / Právo / Profimedia.cz

Podle informací webu euro.cz rozhodne dozorčí rada ve čtvrtek o snížení počtu členů představenstva ze sedmi na pět osob. Jedním z odcházejících je ředitel divize regulace a vnějších vztahů Ivo Hlaváč, o druhém jménu zatím není napevno rozhodnuto.

Informaci portálu euro.cz potvrdil zdroj blízký vedení ČEZ, který si nepřál být jmenován. Tiskový mluvčí ČEZ Ladislav Kříž tuto informaci nevyvrátil. Pouze potvrdil předchozí informaci médií, že k datu 1. března zanikne Hlaváčova divize regulace a vnějších vztahů. Ta se poté sloučí s divizi nové energetiky a distribuce, které šéfuje Tomáš Pleskač.

O důvodech této rychlé změny lze jen spekulovat, ČEZ je na oficiální vyjádření skoupý. Ivo Hlaváč podle informací portálu euro.cz ztratil podporu generálního ředitele ČEZ Daniela Beneše. Euro.cz Hlaváče kontaktovalo, ale na telefonát ani textovou zprávu nereagoval.

Stejně tak není jisté, kdo další představenstvo ČEZ opustí. V zákulisí se nejvíce spekuluje o jménu obchodního ředitele Pavla Cyraniho. Ten nese manažerskou, i když ne osobní, odpovědnost na mizerně fungující nový systém zákaznických služeb.

Kromě Hlaváče a Cyraniho tvoří současné představenstvo jeho šéf Daniel Beneš, místopředseda Martin Novák a členové Tomáš Pleskač, Ladislav Štěpánek a Michaela Chaloupková.

MMF24


O zájmech a aktivitách ČEZ čtěte více:

ČEZ v Bulharsku investuje 1,8 miliardy do rozvodné sítě

ČEZ škrtá větrné plány v Polsku. Může za to nová daň

Nejlepší rok: ČEZ na Slovensku vzrostla marže a přibylo klientů

Dráty elektrického vedení (ilustrační foto)


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).