Menu Zavřít

V Šanghaji bude design na sto procent

30. 8. 2010
Autor: profit

Agentura CzechTrade připravuje podzimní účast českých firem a designérů na prestižní výstavě 100% Design v čínské Šanghaji. Ředitel odboru prodeje této agentury Milan Ráž očekává velký zájem českých firem.

V Šanghaji bude design na sto procent

Výstava 100% Design proběhne na počátku listopadu.

Autor: CzechTrade

Proč jste pro prezentaci českých firem a designérských osobností vybrali právě výstavu 100% Design v Šanghaji?

Dvacetimilionová čínská metropole je křižovatkou nejnovějších světových trendů a značek a nabízí množství obchodních příležitostí. Projekt 100% Design má za sebou už patnáct let a stal se jednou z nejuznávanějších výstav interiérového designu na světě. Po Londýně a Tokiu se Šanghaj stane jeho třetí hostitelskou destinací. Akce se bude konat od 4. do 6. listopadu a předpokládáme, že o ni bude již tradičně obrovský zájem. Česká expozice pod hlavičkou CzechTrade vzniká společně s ikonou českého designu Jiřím Pelclem. Jsme přesvědčeni, že přinášíme jedinečnou možnost, jak se této akce zúčastnit za výhodných podmínek.

Již dva roky podporuje agentura CzechTrade průmyslový design. Jak byste toto období zhodnotil?

Dvěma slovy: velmi pozitivně. Naše agentura nabízí balíček individuálních služeb v oblasti průmyslového designu, který nazýváme Design pro export. Služby jsou určeny jak pro firmy, které se zajímají o využití průmyslového designu ve výrobě, tak pro designéry. Například naši službu nazvanou analýza stavu designu ve firmě dosud využila už téměř stovka českých firem. Přitom 56 procent z nich se pohybuje v technických oborech, jako je strojírenství, elektronika, elektrotechnika a automobilový průmysl. Přitažlivý design je to první, co zákazníka osloví u kteréhokoli druhu výrobku. Své o tom ví například výrobce hodinek Prim, firma Elton hodinářská, nositel zvláštního ocenění CzechTrade za aplikaci průmyslového designu v roce 2009, nebo dodavatel technologií pro kamenoprůmysl Strojírny Podzimek. České firmy vzbudily zaslouženou pozornost mimo jiné na prestižních veletrzích 100% Design Tokio v roce 2008, rok poté na přehlídkách nábytku, interiérového designu a doplňků Salone Internazionale del Mobile v Itálii nebo na CODE 2009 v Dánsku. S prezentacemi na těchto akcích jsme jim také pomáhali.

Proč by měly firmy službu, která analyzuje stav designu, využít? Co jim to přinese?

Poskytne jim příležitost vyzkoušet si spolupráci s designérem za relativně nízkých finančních nákladů. Vyberou si ho z našeho Adresáře designérů, který průběžně doplňujeme o podrobné profily a kontakty zkušených profesionálů, nabízejících své bohaté zkušenosti a schopnosti všem zájemcům z nejrůznějších oborů. V naší on-line databázi na http://design.czechtrade.cz se jich představuje přes devadesát.

Co dalšího projekt Design pro export firmám nabízí?

KDE SE PŘIHLÁSIT
Zájem o prezentaci na výstavě 100% Design Šanghaj můžete potvrdit do 31. srpna 2010 na těchto kontaktech: Zuzana Sedmerová, vedoucí projektu Design pro export, zuzana.sedmerova@czechtrade.cz. Nebo Aleš Červinka, vedoucí kanceláře CzechTrade Shanghai, ales.cervinka@czechtrade.cz.

Pořádáme mimo jiné odborné semináře, na něž si zveme přední designéry, kteří na konkrétních případových studiích ilustrují spolupráci s firmami. Zařazujeme stále nová, aktuální témata, mezi něž patří třeba využití designu v marketingu. Snažíme se o propagaci designu formou článků jak v některých tištěných médiích, tak na internetových stránkách agentury CzechTrade. Zastupujeme Českou republiku v mezinárodních organizacích BEDA a ICSID.

BRAND24

Chystáte teď nějaké novinky?

Reagovali jsme na přání našich klientů, kteří nechtěli ztrácet čas s vyhledáváním designéra, jenž by nejlépe vyhovoval jejich představám. Vytvořili jsme pro ně novou službu, která má zatím pracovní název „Design Matchmaking“.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).