Menu Zavřít

Amazon v Dobrovízi chystá další nábor, láká na vyšší mzdy

8. 8. 2018
Autor: Profimedia.cz

Americký internetový prodejce Amazon chystá pro centrum v Dobrovízi další nábor pro nadcházející vrchol sezony a zvyšuje mzdy. Pracovníci skladu dostanou od září základní hodinovou mzdu 150 korun, nyní je to 135 korun hrubého. Porostou i platy týmových vedoucích.

Společnost patřící k největším zaměstnavatelům v regionu, nyní v Česku zaměstnává kolem 4500 lidí na stálý úvazek, jejich počet má letos dosáhnout pěti tisíc.

Sezona prodeje vrcholí před Vánocemi, poptávka roste už během podzimu. Nábor by se měl rozjet během září. Konkrétní počet hledaných sezonních pracovníků společnost neupřesnila, záležet bude na poměru zájmu o práci na plný úvazek a brigádní výpomoc. „Loni jsme neměli problém pozice obsadit, podařilo se to i rychleji oproti očekávání,“ uvedla mluvčí českého Amazonu Miroslava Remenárová.

Podle mluvčí nemá společnost v tuzemsku ani problém s vysokou fluktuací zaměstnanců, důvodem jsou i bonusy jako doprava do práce zdarma, možnost různých úvazků, vzdělávací programy, zvýhodněné stravování a další. Lidi také dle Remenárové láká systém čtyři dny práce, tři dny volno.


Čtěte: Jak dlouho vydělávají miliardáři vaši roční mzdu? Zakladateli Amazonu Bezosovi stačí pár vteřin

 Nejbohatší člověk na světě Jeff Bezos


Složkou mzdy je i desetiprocentní měsíční bonus, pokud má zaměstnanec stoprocentní docházku. Při jeho započítání tak dosáhne od září nejnižší hrubá mzda v Amazonu téměř 28 tisíc korun, u týmových vedoucích více než 35 tisíc korun v hrubém. Znamená to zvýšení od pěti do 11 procent. Lidé, kteří pracují ve společnosti více než 12 měsíců, mají platy vyšší.

Růst platů je i výsledkem zkoumání více než 130 místních zaměstnavatelů a porovnání mezd i benefitů na srovnatelných pozicích v rámci regionu. Průměrná hrubá mzda Středočechů letos v prvním čtvrtletí vzrostla meziročně o osm procent na 30 069 korun.

Amazon otevřel v Dobrovízi centrum vráceného zboží v roce 2013, jeho činnost skončila letos v květnu, drtivá většina zaměstnanců, kterých bylo několik desítek, přešla do nedalekého distribučního centra firmy, jež zahájilo provoz v roce 2015. V budově lze uložit až 18 milionů kusů zboží a za den vypravit až milion zásilek. V pražských Dejvicích sídlí korporátní kancelář.

MMF24

Žlutomodrá aliance: IKEA míří potřetí na Ukrajinu

IKEA na Ukrajině

Dále čtěte:

Kámen versus internet. Kdo vyhraje souboj o zákazníka?

Jak vydělat na starém kole. Bazarové prodeje se definitivně přesouvají na internet

Uječený mimozemšťan stále roste. Alza se každé čtyři roky zdvojnásobí


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).