Menu Zavřít

Česká softwarová firma eMan bude vyvíjet mobilní aplikace pro EU

18. 12. 2017
Autor: CC0 via Pixabay

Kontrakt v hodnotě 90 milionů pro Publikační úřad Evropské unie potvrzuje rostoucí sílu českých IT firem.

Pražská společnost eMan, zaměřující se na vývoj softwaru, uspěla v tendru Evropské unie na vývoj a správu mobilních aplikací pro občany EU. V následujících čtyřech letech bude eMan dodávat komplexní vývojářské služby pro Úřad pro publikace EU. Zakázku v hodnotě 3,5 milionů eur, tedy asi 90 milionů korun, získala společnost v konkurenci dalších patnácti firem Evropy.

Na základě uzavřené smlouvy se eMan stal jedním ze čtyř subjektů, které budou pro Úřad pro publikace EU vyvíjet a dále spravovat mobilní aplikace určené pro občany Evropské unie. Účelem je umožnit občanům jednodušší a přehlednější způsob získávání informací z jednotlivých evropských úřadů prostřednictvím různých mobilních aplikací – například k novým zákonům, statistickým údajům a dalším datům EU. Aplikace budou vytvářeny v až 24 jazykových mutacích, zřetel musí být brán na zrakově postižené.

„Ceníme si toho, že se nám podařilo uspět v ostré konkurenci evropských vývojářských firem. Úřad pro publikace Evropské unie má ve svých databázích miliony stran textů a denně přibývají další. Specifikem tohoto tendru je, že obsahuje velké množství různorodých aplikací pro jednotlivé úřady EU se specifickými požadavky,“ vysvětluje Tomáš Čermák, marketingový ředitel společnosti eMan, která sídlí v Praze a pobočky má v Hradci Králové, Plzni a Mladé Boleslavi.

MMF24

Čtěte také:

Revolut pro Čechy. Britská mobilní banka chce fungovat v korunách

Pokuta 10 milionů eur za zneužití postavení na trhu. Francie žaluje Amazon

Úvěr od robota. České banky koketují s umělou inteligencí

 Robot nabízí peníze, ilustrační foto


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).