Menu Zavřít

Českomoravská Nemovitostní chystá další akvizice, hlavně v Praze

6. 8. 2019
Autor: ČMN

Realitní holding Českomoravská Nemovitostní (ČMN), který na sebe nedávno upozornil například koupí jedné z dominant pražských Vinohrad – budovy Crystal - za více než miliardu korun, plánuje další akvizice. Portfolio ČMN, jehož celková hodnota nyní přesahuje tři miliardy korun, by se mělo rozšířit o další investiční nemovitosti, především v Praze, uvedl předseda představenstva ČMN Radek Stacha.

Českomoravská Nemovitostní je na trhu teprve tři roky, ale už dokázala vyrůst ve významného hráče na českém nemovitostním trhu. V současnosti holding spravuje šest nemovitostí - vedle zmíněného Crystalu také například pražskou centrálu Nestlé nebo administrativní budovu na Václavském náměstí.

„Z první menší komerční nemovitosti, kterou byl Hospic Hvězda ve Zlíně, jsme brzy přešli na větší v hodnotě několika stovek milionů korun, jako je budova Volkswagen Financial Services, centrála Nestlé a ke konci loňského roku nemovitost na Václavském náměstí, se kterou máme velké plány,“ říká Stacha.

Nyní je podle něj na spadnutí nákup dalších nemovitostí. ČMN nyní spravuje komerční nemovitosti, jejichž celková plocha dosahuje bezmála 40 tisíc metrů čtverečních. V tomto roce holding plánuje získat do svého portfolia několik dalších zajímavých nemovitostí, díky nimž se holding může dostat mezi nejvýznamnější držitele nájemní plochy v Česku.

„Cíle máme vysoké. Již v tuto chvíli probíhají jednání o dalších desítkách tisíc metrů čtverečních kancelářské plochy. Zajímají nás nemovitosti především v Praze, kde je největší likvidita a jsou zde stejně atraktivní nemovitosti jako ve vyspělých západních zemích a městech typu Vídeň, Berlín nebo Mnichov,“ uvedl Stacha. „Praha nabízí nejen velkou likviditu, ale také solidní investiční standard, tedy dobrou připravenost dokumentace k jednotlivým nemovitostem, který se jinak hledá v Česku těžce,“ dodal.

EBF24

ČMN cílí především na prémiové kancelářské budovy ve velkých českých městech, které vnímá jako dobře predikovatelné a konzistentní z pohledu generování nájemních výnosů.

O Českomoravské Nemovitostní dále čtěte:

Realitní byznys za více než dvě miliardy. Dejvický BLOX kupuje Českomoravská Nemovitostní

Miliardový obchod: Českomoravská Nemovitostní koupila budovu Crystal na Vinohradech

Českomoravská Nemovitostní koupila od miliardáře Skaly budovu na Václavském náměstí

Miliardář Vítek prodal pražské sídlo Nestlé, kupcem je Českomoravská Nemovitostní

Českomoravská Nemovitostní koupila pražské sídlo ŠkoFIN

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).