Menu Zavřít

Infografika: Nezastavitelný nástup eSports

23. 5. 2019
Autor: Euro

Hraní počítačových her je pro velkou část společnosti synonymem zahálky. Trávením času na úrovni sledování televize. Byznysu to ale nevadí. Jeho aktéři vědí, že jde o aktivní činnost, a navíc náramně výdělečnou. Globální herní průmysl má dvojnásobnou hodnotu než filmový a hudební průmysl dohromady. A z hraní her je lukrativní profese.

Výrobci počítačových her loni zaznamenali tržby ve výši 135 miliard dolarů. Jejich klientela se počítá ve stovkách milionů, jde tedy o velmi početnou a finančně silnou cílovou skupinu. Kolem jednotlivých herních titulů se vytvářejí komunity a touha vidět ty nejlepší z nejlepších se pro členy těchto komunit stává takřka posedlostí.

Hrajete videohry?

Z toho těží odvětví eSports (elektronických sportů). Dnes je běžné, že arény plné diváků hostí klání „top pařanů“. Na koho nezbydou lístky, může souboje sledovat online. Nejúspěšnější platformou je Twitch.tv, která se soustředí na živý stream hraní her včetně přenosů z eSports akcí. Twitch existuje od roku 2011 a dnes má více než 15 milionů denních návštěv. Už v roce 2014 jej téměř za miliardu dolarů koupila společnost Amazon.

Další infografiky:

 Infografika, bohatství

 Infografika, odkud Američané čerpají informace o volbách 2020

 Počet veřejně obchodovaných firem

 Hospodaření parlamentních stran v roce 2018

 Prodej elektromobilů v roce 2018

ebf - tip - debata

 Infografika, oteplování

 Dopad tvrdého brexitu na zaměstnanost

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).