V průběhu listopadu budou restaurace Plzeňského Prazdroje čepovat ležák, který vznikl jako společná várka s broumským Pivovarem Matuška.
“Jde o český ležák, při jehož vaření jsme používali aromatické chmely z USA. Na výčepy půjde v listopadu jako naše Volba sládků,” popisuje jeden z manažerů Plzeňského Prazdroje. Jde prý o příspěvek pivovarské skupiny ke stému výročí založení Československa.
Co je ale na pivu s názvem “První” nejzajímavější, je to, že se na jeho vzniku podílel minipivovar Matuška, expert na svrchně kvašená piva. Vznikla tak první kooperace Prazdroje s malým výrobcem. A jde o další důkaz toho, jak se minipivovary stávají pro průmyslové podniky stále důležitějšími.
Jak už týdeník Euro informoval, tím prvním velkým pionýrem, který otevřel náruč minipivovarům, byl Budějovický Budvar. Na své výčepy nejdřív pustil speciality ze sokolovského Permona, teď je na řadě Antoš ze Slaného.
Vlastník Prazdroje: Už žádné licence, Pilsner se bude dál vařit jen v Plzni
Dále čtěte: