Menu Zavřít

Mitas postaví v Otrokovicích novou halu. Produkce pneumatik se zvýší o třetinu

31. 7. 2018
Autor: Mitas

Výrobce pneumatik Mitas investuje do výstavby nové haly. Vznikne v závodě v Otrokovicích na Zlínsku, kde již nyní společnost patřící pod švédský koncern Trelleborg pláště vyrábí. Produkce se zvýší přibližně o třetinu. Jde tak o jednu z prvních významnějších investic poté, co firmu před třemi lety prodali Tomáš Němec a Oldřich Šlemr.

Provoz haly má být zahájen na konci roku 2020,informoval dnes web E15. Její výstavba již podle serveru získala kladné stanovisko vyhodnocení vlivu na životní prostředí EIA, jak vyplývá z informačního systému Cenia. Hlavním krokem k rozšíření výrobní kapacity bude vybudování haly o rozloze 16 tisíc metrů čtverečních, která naváže na původní větší objekt.

Zatímco nová hala se zaměří na výrobu terénních pneumatik, současný provoz zůstane zaměřen na speciální pláště pro zemědělství. I ten však projde částečnou rekonstrukcí, přímo na halu naváže také přístavba. Hodnotu investice zástupci společnosti odmítli zveřejnit. Projektovaná roční kapacita se zvýší z 42 tisíc tun pneumatik na 57 tisíc tun. V souvislosti s tím vzroste počet zaměstnanců až o tři stovky na plánovaných 910 lidí. Mitas tak reaguje na rostoucí poptávku, která se projevuje právě na trhu se zemědělskými plášti, uvedl web. Kromě zvýšení kapacity v Otrokovicích hodlá Mitas podle E15 investovat i do svého závodu v srbské Rumě, kde se má produkce zvýšit až o 50 procent.

ebf - tip - debata

Přečtěte si také: Pneumatika, která nepotřebuje vzduch, je realitou. Prodávat ji začal Michelin

 Michelin X Tweel

Čtěte dále:

Jutu neprodám, hlásí Hlavatý. Už ale řeší, komu ji předá

Thajci koupili od Faita a dalších investorů Kordárnu Plus. Stanou se jedničkou v Evropě

Komentář: Nemyslete si, že v tom nelítáte


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).