Menu Zavřít

10 celebrit, které podporují Donalda Trumpa

21. 7. 2016
Autor: Flickr.com (CC BY 2.0)

Donald Trump je pro většinu amerických celebrity nežádoucí osoba. Řada herců, zpěváků či sportovců veřejnost od jeho zvolení prezidentem zrazuje. Přesto se najdou tací, kteří kontroverzního republikánského kandidáta podporují.

Sylvester Stallone

Sylvester Stallone

Populární herec je zapřisáhlým republikánem, který podporuje prezidentské kandidáty strany už od dob Ronalda Reagana. V primárkách Trumpovi podporu výslovně nevyjádřil, protože razí heslo „Ať vyhraje ten nejlepší bojovník“. Už dříve ale uvedl, že jej má rád a považuje ho za velkou osobnost.

Tom Brady

 Tom Brady (Zdroj: Flickr.com)

Slavný hráč amerického fotbalu a čtyřnásobný vítěz Super Bowlu se s Trumpem zná už čtrnáct let a považuje jej za velkého přítele, s kterým ze všeho nejradši hraje golf. Zároveň obdivuje jeho profesní dráhu. V září loňského roku se nechal slyšet, že by bylo skvělé, kdyby se právě on stal příštím americkým prezidentem.

Jon Voight

 Jon Voight (Autor: Angela George via Wikimedia Commons; CC BY-SA 3.0)

Herec a otec Angeliny Jolie je jedním z nejvášnivějších Trumpových zastánců. „Trump má odpověď na naše problémy. Když se rozhodl kandidovat na prezidenta, věděl jsem, že to udělal z přesvědčení, že této zemi dokáže vrátit prosperitu. Je jediný, kdo to může dokázat,“ tvrdí Voight, podle kterého je zásadní Trumpovou vlastností čestnost.

Dennis Rodman

 Dennis Rodman s vůdcem Kim Čong-unem

Basketbalový bouřlivák, který na sebe v dobách aktivní kariéry poutal pozornost hlavně extravagantními účesy, se za Trumpa postavil na twitteru: „Nepotřebujeme dalšího politika, ale byznysmena jako je Trump, který je mým dobrým přítelem.“ Za něj ale považuje i severokorejského diktátora Kim Čong-una.

Mike Tyson

 Mike Tyson (Autor: Flickr.com)

Další sportovec v Trumpově rohu. „Trump by měl být prezidentem USA. Pojďme zkusit něco nového a nechme ho řídit Ameriku jako byznys,“ říká bývalý šampion těžké váhy. „Pokud pro něj dokážu získat 20 tisíc hlasů, tak to udělám,“ dodává odhodlaně.

Kirstie Alley

 Kirstie Alley (Autor: Alan Light via Wikimedia Commons (CC BY-SA 2.0))

Herečka, známá ze svých rolí v sérii Kdopak to mluví či seriálu Na zdraví, už Trumpa podpořila formálně. „Ať už ho máte rádi, nebo ne, tak mu nelze upřít, že Ameriku probouzí. Přesně to teď potřebujeme,“ říká.

Kid Rock

 Kid Rock (Zdroj: Flickr.com)

Rocker z Detroitu podpořil Trumpa v rozhovoru pro časopis Rolling Stone. „Jeho kampaň je obrovsky zábavná. Nechme byznysmena, aby to tady řídil,“ zopakoval oblíbenou mantru dalších Trumpových podporovatelů.

Dan Bilzerian

 Dan Bilzerian (Zdroj: Twitter)

Pokerový hráč, který žije hlavně z otcových úspor a na sociálních sítích se prezentuje jako milovník zbraní a žen, vyjádřil svou podporu Trumpovi jednoduše: „Je pro zbraně, říká, co si myslí a není politicky korektní.“

Hulk Hogan

 Hulk Hogan (Zdroj: Wikimedia Commons CC BY-SA 2.0)

Známý wrestler obdivuje Trumpa tak moc, že se mu, zřejmě v nadsázce, nabídl na post viceprezidenta. Už vážně ale dodal: „Tahle země se potřebuje otřást v základech. A přesně to Trump dělá.“

Peter Thiel

 Peter Thiel

Zakladatel platební služby Pay-Pal je podle The Guardian asi jediný člověk v Silicon Valley, který stojí za Trumpem. Miliardář, který se v poslední době snaží ničit bulvár, se dokonce nechal zapsat jako Trumpův delegát v San Francisku.


O Trumpovi dále čtěte:

ebf - tip - debata

Rodina plagiátorů. I Trump v kampani opisoval

Trump získal oficiální nominaci na prezidenta


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).