Menu Zavřít

10 nejbohatších dětí světa

29. 4. 2019
Autor: Shutterstock

Někdo kvůli milionovému majetku dělá celý život, jiný učiní revoluční objev. A pak jsou tu tací, kteří pro zbohatnutí nemuseli udělat vůbec nic. Prostě se uměli dobře narodit. Představujeme vám žebříček deseti nejbohatších dětí a dospívajících z celého světa.

10. Jaylen Bledsoe

 Jaylen Bledsoe

Narodil se dospívajícím rodičům a byl vychováván svobodnou matkou. Dnes Jaylen Bledsoe vlastní společnost zaměřenou na IT technologie a designe v ceně několika milionů dolarů. Bledsoe Technologies zakládal jako třináctiletý hoch, který se zajímal o informační technologie. Jakmile se stal milionářem, začal investovat do dalších firem.

Dnes vede devatenáctiletý byznysmen například globální investiční společnost Jaylen D. Bledsoe Global Group a vlastní Flare Digital, poradenskou agenturu zaměřenou na inovativní strategie pro růst firem. Podle posledních dohledatelných údajů činí jeho majetek přibližně 3, 5 milionů dolar, což je v přepočtu asi 79, 2 milionů korun.

9. Rico Rodriguez

 Rico Rodriguez

Dvacetiletého amerického herce původem z Texasu zná většina diváků díky roli Mannyho Delgada, kterého už deset let představuje v sitcomu Taková moderní rodinka. V seriálu patří k nejoblíbenějším charakterům, a tak není divu, že z této role znatelně těží. Díky účinkování v seriálu vlastní Rico Rodriguez zhruba 4 miliony dolarů, tedy přibližně 90,5 milionu korun. Před průlomovou rolí se tento herec objevil například v seriálech Jmenuji se Earl, Pohotovost nebo Námořní vyšetřovací služba. Získal také několik ocenění, a to třeba Young Artist Awards za nejlepší mladé obsazení v televizním seriálu nebo Teen Choice Awards v kategorii průlomový herec.

8. Elle Fanning  Elle Fanning

Ačkoli s herectvím začala dnes už jednadvacetiletá herečka Elle Fanning ve svých třech letech, dlouho žila ve stínu své starší sestry Dakoty. Tvůrcům filmů se hodily dvě podobně vypadající dívky, a tak Elle ve filmech často představovala mladší verzi své sestry. První nezávislá role přišla až v roce 2003, kdy si zahrála v rodinné komedii Bláznivá škola. Následovalo drama Dveře v podlaze, akční drama Deja vu a Babel, kde ztvárnila dceru herečky Cate Blanchett. Velkou rolí pro ni byl také charakter Růženky ve snímku Zloba.

Díky hraní si Elle Fanning dosud přišla na více než 5 milionů dolarů. V přepočtu tedy vlastní zhruba 113,1 milionu korun.

7. Jaden Smith

 Jaden Smith

Starší potomek jednoho z nejoblíbenějších a momentálně i nejlépe placených herců na světě Willa Smitha se stejně jako jeho otec věnuje herectví. Poprvé se v televizi objevil v pěti letech, kdy si zahrál v seriálu All Of Us, který produkoval právě Will Smith. Dnes už dvacetiletý Jaden účinkoval také v remaku slavného sci-fi filmu z 50. let minulého století s názvem Den, kdy se zastavila země.

V roce 2010 byl obsazen do hlavní role úspěšného snímku Karate Kid a o tři roky později si zahrál po boku svého otce v akčním sci-fi snímku Po zániku země. Kromě herectví se Jaden věnuje také hudbě, zvláště pak rapu. Díky svému účinkování v hudebním a filmovém světě si přišel na 8 milionů dolarů, tedy zhruba 181, 1 milionu korun.

6. Abigail Breslin

 Abigail Breslin

Dnes už třiadvacetiletá Abigail Breslin se před kamerou poprvé objevila ve svých třech letech. Účinkovala však zejména v reklamách a první filmová role přišla v roce 2002 se snímkem Znamení. Breslin si ve filmu M. Nighta Shyamalana zahrála dceru Mela Gibsona. O dva roky později se objevila ve snímku Život s Helenou. Za vedlejší roli v Malá Miss Sunshine byla nominována na Oscara za nejlepší ženský herecký výkon.

Jako dvanáctiletá se objevila ve filmu Zapomenutý ostrov, o rok později v Zombielandu a v roce 2013 si zahrála hlavní roli v krimi thrilleru Tísňová linka. Zejména díky svým dětským rolím si Breslin přišla na 12 milionů dolarů, tedy přibližně na 271,6 milionu korun.

5. Valentina Paloma Pinault

 Valentina Paloma Pinault

Jedenáctiletá Valentina Paloma Pinault je dcerou herečky Salmy Hayek a miliardáře Francoise Henri Pinaulta, jehož jmění se odhaduje na 15 miliard dolarů (asi 34 miliard korun). Už teď je jasné, že na Valentinu čeká bohatá budoucnost. Doslova. Již nyní totiž vlastní dům v hodnotě 12 milionů dolarů (271,6 milionů korun), který rodiče napsali na její jméno.

4. Nick D’Aloisio

Nick D’Aloisio

Dnes už třiadvacetiletý génius Nick D’Aloisio vydělal díky zpravodajské aplikaci s názvem Summly, kterou vyvinul ve svých 15 letech. Aplikace uživatelům iPhonu ulehčovala čtení dlouhých zpravodajských článků a shrnovala je do několika stručných a srozumitelných odstavců o délce 350 až 400 slov. O aplikaci byl velký zájem, brzy tak dosáhla 90 milionů stažení a stala se jednou z nejoblíbenějších pro rok 2012.

O aplikaci projevila zájem společnost Yahoo, která jí od britského studenta koupila za neuvěřitelných 30 milionů dolarů. V přepočtu se jedná zhruba o 679 milionů korun.

3. Dannielynn Hope Marshall Birkhead

 Dannielynn Hope Marshall Birkhead

Bohatou budoucnost má dvanáctiletá Dannielynn Hope Marshall Birkhead jistou díky dědictví. A to hned díky dvěma. Nejprve zdědila 10 milionům dolarů (226,3 milionu korun) po své matce Anně Nicole Smith, která dříve působila jako modelka časopisu Playboy. Dalších 49 milionů dolarů (1,1 miliardy korun) dostala jako kompenzaci ze soudního řízení, v němž soudce rozhodl ve prospěch její zesnulé matky.

Ta se soudila o jmění svého zesnulého o třiašedesát let staršího manžela, který po sobě zanechal majetek ve výši 1, 2 miliardy dolarů (27,2 miliardy korun). Tehdy šestiletá Dannielynn Hope si tak přišla na celých 59 milionů dolarů, což v přepočtu činí zhruba 1, 3 miliardy korun.

2. Knox a Vivienne Jolie Pitt

 Knox a Vivienne Jolie Pitt

Desetiletá dvojčata Knox a Vivienne Jolie-Pitt se nedostatku peněz nemusí bát až do konce života. Jsou totiž potomci herců Angeliny Jolie a Brada Pitta. Společně s jejich starší sestrou Shiloh představují jediné biologické potomky dnes už rozešlého hollywoodského páru. Angelina a Brad si v minulosti adoptovali ještě tři děti původem z Kambodže, Etiopie a Vietnamu. Cena majetku Knoxe a Vivienne, do kterého spadají i některé nemovitosti, v současné době atakuje hranici 70 milionů dolarů. V přepočtu se jedná o sumu v hodnotě 1, 5 miliardy korun.

ebf - tip - debata

1. Princ George Alexander Louis

 Princ George Alexander Louis

Prvorozený syn prince Williema a vévodkyně Kate je momentálně třetím v linii následnictví britského trůnu a prvním nejbohatším dítětem na světě. Aby byla zajištěna jeho budoucnost, dostává Princ George Alexander Louis 400 milionů dolarů ročně (9,1 miliard korun). Majetek královské rodiny se pohybuje v řádech miliard, k tomu navíc vlastní umění, jehož hodnota sahá do astronomických částek. Více než miliardu dolarů (více než 22,6 miliard korun) má dnes i pětiletý princ George.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).