Menu Zavřít

10 nejdražších koktejlů na světě

11. 7. 2019
Autor: shutterstock.com

Lidé utrácejí spoustu peněz za různé zbytečnosti a alkohol samozřejmě nejsou výjimkou. Kromě archivních lahví vína, kvalitní skotské whisky nebo třeba toho nejdražšího šampaňského jsou to ale také speciální míchané koktejly. Důvodem vysoké ceny jsou vybrané ingredience, hodnotný alkohol i speciální přísady. Za které koktejly byste na světě zaplatili nejvíc? To se dozvíte v našem článku.


10. místo – The Birth of an Icon

Přehled nejdražších světových koktejlů začíná samozřejmě stylově v Dubaji, která se označuje jako hlavní město extravagance. Nejspíš každý už slyšel o hotelu ve tvaru lodní plachty s názvem Burj Al Arab, jenž se nachází na uměle vybudovaném ostrově. Právě zde se nachází také Skyview Bar, kde si kromě dalších luxusních nápojů můžete objednat i desátý nejdražší koktejl světa.

 The Birth of an Icon

Drink s názvem The Birth of an Icon stojí 4 500 amerických dolarů, což je v přepočtu více než 100 tisíc korun. Podle místního menu je tento míchaný nápoj „majestátně sestaven do ikonického koktejlu za použití ingrediencí Daiquiri“. Přísady samozřejmě zahrnují drahý alkohol, a to konkrétně St. Lucia Distillers Nine Cask Founders Rum, čerstvou limetkovou šťávu a zlatý prach vyrobený z dehydrovaného Cointreau.


9. místo – Salvatore´s Legacy

Drink s názvem Salvatore´s Legacy vám namíchají v londýnském podniku Playboy Club. Jedná se o velice známý koktejl, který obsahuje pravděpodobně nejstarší ingredience, jaké kdy byly pro výrobu míchaného nápoje použity. Své jméno navíc získal podle legendárního barmana Salvatora Calabrese, který drink vymyslel a jehož odkaz od té doby nese.

 Salvatore´s Legacy

Koktejl Salvatore´s Legacy se skládá pouze ze čtyř luxusních a především hodně starých ingrediencí, které zahrnují koňak Clos de Griffier z roku 1778, likér Kümmel z roku 1770, Dubb Orange Curaçao z roku 1860 a špetku nápoje Angostura Bitters. Kolik si za tento přepychový drink účtují? Jedna sklenička údajně stojí zhruba 9 000 amerických dolarů, v přepočtu se tedy jedná asi o 202 tisíc korun.


8. místo – Gigi´s

Také kvůli tomuto koktejlu se budete muset vydat do Londýna, jelikož ho nabízí tamní okázalá restaurace jménem Gigi´s, podle níž je také pojmenován. Tento exkluzivní drink vznikl jako pocta slavné herečce Grace Jones, která si zahrála v bondovce s názvem Vyhlídka na vraždu z roku 1985 a která rovněž navštívila hvězdné otevření restaurace Gigi´s.

 Gigi´s

Hlavní přísady koktejlu Gigi´s zahrnují šampaňské Vintage Cristal z roku 1990 a vzácnou brandy Samalens Vieille Relique Vintage Bas Armagnac z roku 1888. Jelikož je nahoře přidaný také nařasený zlatý list, lidé tento míchaný nápoj označují jako tekuté zlato. Zaplatili byste za něj údajně něco kolem 10 000 amerických dolarů, což je v přepočtu zhruba 225 tisíc korun.


7. místo – Martini on the Rock

Sedmý nejdražší koktejl světa si můžete objednat v newyorském podniku, který se nazývá The Blue Bar. Martini on the Rock je speciální drink, který obsahuje prémiovou vodku Grey Goose vyráběnou a lahvovanou ve francouzském Cognacu, suchý vermut a zelené olivy. Na dně se ale ukrývá speciální překvapení ve formě diamantu.

 Martini on the Rock

Jelikož si můžete vybrat, jaký diamant v luxusním koktejlu naleznete, musíte se 3 dny předem sejít s výrobcem šperků a vybrat ten nejlepší drahokam. Cena míchaného nápoje se pohybuje kolem 10 000 amerických dolarů, což je v přepočtu asi 225 tisíc korun. Odvíjí se ale samozřejmě také od toho, který diamant si vyberete, takže můžete zaplatit klidně až 15 000 dolarů.

Koktejl se samozřejmě zařadil mezi oblíbené nápoje, které si bohatí lidé objednávají při speciálních příležitostech, jako je žádost o ruku nebo oslava výročí. Pokud někdo tímto drinkem plánuje překvapit svou drahou polovičku, může si dokonce s majiteli podniku Blue Bar domluvit, aby atmosféru dokreslovala ta správná hudba a aby tento nezapomenutelný moment zaznamenal místní fotograf.


6. místo – The Ono

Pokud chcete připravit extrémně drahý koktejl, můžete ho buď namíchat z těch nejdražších ingrediencí, nebo zvolit podobný způsob jako Wynn´s XS Nightclub v Las Vegas. Jejich speciální míchaný nápoj s názvem The Ono totiž mimo jiné obsahuje náhrdelník z 18karátového zlata s diamanty a tahitskou černou perlou a sadu manžetových knoflíčků Mont Blanc rovněž vyrobených z 18karátového zlata.

 The Ono

Tento speciální koktejl stojí zhruba 10 000 amerických dolarů, v přepočtu byste za něj tedy zaplatili něco kolem 225 tisíc korun. Hlavní přísady zahrnují koňak Rémy Martin Louis XIII Black Pearl, šampaňské Charles Heidsieck, čerstvý pomerančový džus, meruňkovou šťávu a růžový nektar. Jelikož se jedná o tak exkluzivní záležitost, naservíruje vám ho dvacet číšníků s prskavkami.


5. místo – The Winston Cocktail

Za pátým nejdražším koktejlem se budete muset vydat až do australského města Melbourne, kde se nachází podnik s názvem Club 23. Pokud nemáte hluboko do kapsy a zavoláte přinejmenším dva dny dopředu, namíchají vám zde speciální drink pojmenovaný po Winstonu Churchillovi, který obsahuje jen ty nejkvalitnější ingredience.

 The Winston Cocktail

Tento koktejl stojí zhruba 12 790 amerických dolarů, což je v přepočtu necelých 290 tisíc korun. Vyrábí se z koňaku Grand Marnier Quintessence, likéru Chartreuse V.E.P, špetky Angostura Bitters a prachu z muškátového oříšku. Co je na tomto míchaném nápoji tedy tak výjimečného? Jeho vysoká cena je spojená především s tím, že jednou z ingrediencí je i troška koňaku Croizet z roku 1858. Samotná láhev tohoto alkoholu by vás vyšla na 157 000 amerických dolarů.


4. místo – The Diamond Is Forever Martini

Na seznamu míst, kde míchají ty nejdražší koktejly světa, by samozřejmě nemohlo chybět ani Tokio. The Lobby Lounge & Bar v místním hotelu Ritz-Carlton se nechal inspirovat slavným agentem 007 a pro tu nejbohatší klientelu připravil oblíbený nápoj Jamese Bonda v přepychovějším provedení. Nejde ani tak o drahé ingredience jako spíš o to, že v koktejlu plave také 1karátový diamant.

 The Diamond Is Forever Martini

Za speciální martini inspirované britským agentem byste v dnešní době zaplatili až 22 600 amerických dolarů. V přepočtu by vás tedy tento drink přišel zhruba na půl milionu korun. Jelikož většinu ceny samozřejmě tvoří nádherný diamant, ostatní přísady jsou poměrně obyčejné. Koktejl samotný totiž obsahuje limetku a vodku Grey Goose. Pokud si ho ale přeci jen objednáte, užijete si navíc umělecké ztvárnění písně Diamanty jsou věčné.


3. místo – Jewel of Pangaea

Abyste ochutnali třetí nejdražší koktejl světa, musíte podniknout výlet do Singapuru. Místní luxusní klub Pangaea totiž nabízí speciální míchaný nápoj s názvem Jewel of Pangaea, který kromě kvalitních surovin obsahuje také vzácný klenot.

 Jewel of Pangaea

Koktejl vymyslel oceňovaný barman Ethan Leslie Leong. Přísady zahrnují vintage šampaňské jménem Krug z roku 1985, brandy Hennessey a samozřejmě také cukr. Kromě toho však v nápoji plave 1karátový diamant Triple X, který vytvořil klenotník Mouwad ze Švýcarska. Právě kvůli této ozdobě se cena nápoje vyšplhala až na 26 000 amerických dolarů, což je v přepočtu asi 585 tisíc korun.


2. místo – Ruby Rose

Jak jinak oslavit 40. výročí založení luxusního hotelu, než připravit oslavu, kde světu představíte naprosto speciální, přehnaně okázalý a především neskutečně drahý koktejl? Tak přesně uvažovali majitelé hotelu The White Barn Inn & Spa, který se nachází v Maine. Světlo světa tak spatřil koktejl s názvem Ruby Rose, jehož cena se vyšplhala na závratných 40 000 amerických dolarů. V přepočtu se jedná zhruba o 900 tisíc korun.

 Ruby Rose

Druhý nejdražší míchaný nápoj světa obsahuje vodku Hanger One, likér St. Germain Elderflower, růžovou vodu, granátové jablko a čerstvý grepový džus. Že vám to zní jako celkem levný koktejl? Tento drink ve skutečnosti opravdu koupíte za pouhých 18 dolarů. Co však dělá tento veskrze obyčejný míchaný nápoj naprosto výjimečným, je jeho vzácná ozdoba v podobě 4karátového rubínu.


1. místo – Cantina Laredo Margarita

Nejdražším koktejlem světa je speciální margarita, kterou vám připraví v moderní mexické restauraci jménem Cantina Laredo. Ta se nachází v londýnském Covent Garden a u příležitosti Mezinárodního dne margarity zařadila na svůj nápojový lístek tu nejdražší margaritu, jakou si můžete na světě objednat.

 Cantina Laredo Margarita

EBF24

Cantina Laredo Margarita v sobe spojuje dvě exkluzivní tequily, a to konkrétně Colección z roku 1800 a Jose Cuervo Platino. Mezi další ingredience patří džus z bílých ananasů, limequat (směs limetky a kumquatu) a takzvaný limetkový kaviár vyrobený z citrusu australasica. Nejdražší přísadou je však 4karátový diamant z anglického klenotnictví Beards, který se lehce vznáší na ananasovém květu plujícím po hladině přepychového koktejlu.

Pokud si chcete vychutnat nejdražší míchaný nápoj na světě, musíte s ho objednat dva dny dopředu. Než si ho na baru vyzvednete, budou ho po celou dobu chránit dva zkušení bodyguardi. Není divu, protože tento drink vás vyjde na 50 000 amerických dolarů, což je v přepočtu asi 1,126 milionu korun.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).