Menu Zavřít

300 kilo nadváhy

14. 9. 2007
Autor: Euro.cz

Tatra

ebf - tip - debata

Tatra řeší problém. Kopřivnická firma požádala o zvýšení maximální celkové hmotnosti o 300 kilogramů u zakázky nákladních vozidel pro českou armádu. Na podnět reagovalo ministerstvo obrany. „Požadavkem by nemusely být naplněny parametry smlouvy za 2,6 miliardy korun, kterou ministerstvo s automobilkou podepsalo. Zkušební armádní komise nyní vyhodnocuje, jaké dopady by mělo zvýšení hmotnosti,“ řekl na jednání branného výboru sněmovny náměstek ministryně obrany Jaroslav Kopřiva.
Smlouvu o dodávce 556 vozidel uzavřel resort loni v prosinci. Nyní jde už o třetí výjimku, kterou Tatra požaduje, v původním zadání je uvedena hmotnost třinácti tun. „V případě, že vozidlo neuveze požadované množství tun, bude ministerstvo vyhodnocovat také právní dopady, které mohou vyplynout z případné změny smlouvy,“ řekl Kopřiva.
Vojáci by ještě do konce listopadu měli obdržet 27 vozidel, v příštím roce má Tatra dodat 304 vozidel a v roce 2009 by české vojsko rádo do výzbroje zařadilo 225 aut. Vozidla by armáda měla získat celkem v sedmi různých úpravách, přičemž největší část (celkem 536 kusů) se týká provedení s valníkem. Další vozidla mají být vybavena dvojím řízením a s jedním vozem je počítáno jako s kontejnerovým přepravníkem.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).