Menu Zavřít

4K URYCHLUJE KONKURENCI

17. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Nová politická strana

ebf - tip - debata

PRAHA – Přípravy nové politické strany, o nichž týdeník EURO již dvakrát podrobně informoval (EURO 4, 11/2001), urychlilo sestavování čtyřkoaliční vlády. Lidové noviny minulý pátek bez uvedení zdroje uvedly, že již padlo definitivní rozhodnutí o založení strany a citovaly Jiřího Peheho: „Případní sympatizanti čtyřkoalice mají nyní potvrzeno to, že většina předních čtyřkoaličních politiků jsou stejně jako jejich opozičněsmluvní kolegové především technology moci.
Jiří Lobkowicz, který stál na počátku úvah o novém politickém subjektu, týdeníku EURO k této zprávě řekl: „Nic nepopírám. Je na čase, aby se to stalo. Všichni jsme připraveni do toho jít. Podle Lobkowicze ale k oficiálnímu vystoupení strany dojde až na počátku podzimu.
O osobách, které by měly stranu reprezentovat, zatím nebylo rozhodnuto. S velkou pravděpodobností však mezi ně bude patřit Jan Švejnar, Michael Kocáb, Monika Pajerová a Vlastimil Ježek.
O potřebě nové politické strany psal minulý týden v deníku Právo i lékař a vydavatel časopisu Přítomnost Martin Jan Stránský, který figuroval v přípravném týmu projektu 2MY ONLINE. Tento projekt detailně popisoval přípravy vzniku nového politického subjektu (EURO 11/2001).

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).