Menu Zavřít

5 zajímavostí ze života nejžádanějšího mládence Británie prince Harryho. K 30. narozeninám dostal 350 milionů

16. 5. 2016
Autor: Profimedia.cz

Jeho královská Výsost princ Henry z Walesu, známý jako princ Harry, je mladší syn britského následníka trůnu prince Charlese a jeho první ženy princezny Diany. Je považován za nejzlobivější dítko královské rodiny. Nejen o skandálech, jež doprovázely celé jeho dospívání, ale také o jeho financích si můžete přečíst v našem článku.

1. Majetek prince Harryho se počítá ve stovkách milionů korun. V den princových 30. narozenin, na jeho účtu přibylo 350 milionů korun, což je dědictví po jeho matce, princezně Dianě. Takže o zchudlé šlechtě nemůže být v tomto případě rozhodně řeč.

2. Málo kdo ho zná pod jiným výrazem, než princ Harry. Ve skutečnosti se však nejzlobivější potomek z roku Windsorů jmenuje Henry Mountbatten-Windsor. Pro svoji vojenskou kariéru však používá jméno Henry Wales, podle titulu svého otce

3. Princ Harry velmi dlouho chtěl odjet bojovat za svou zemi do války v Afghánistánu, což bylo v době, kdy neměl jeho starší bratr žádné děti a princ Harry byl třetím přímým následníkem trůnu, naprosto nemyslitelné. Princ se ovšem nevzdal jen tak a svoji babičku, královnu Alžbětu II. přemluvil. V letech 2007–2008 odletěl na svoji první misi jako voják do Afghánistánu. Záhy byla jeho přítomnost prozrazena australskými novináři a musel misi opustit. Nakonec to zkusil ještě jednou a službu v letech 2012–2013 strávil u letecké jednotky celou.

4. Je to velký potížista. Mezi jeho největší skandál patří ten, kdy se po pařbě v Las Vegas objevily jeho nahé fotografie. Tento skandál je sice největší, ale rozhodne ne ojedinělý. Například na maturitní večírek přišel oblečený v nacistické uniformě s hákovým křížem na rukávu. V roce 2002 přidal i přiznání se zkušenostmi s marihuanou. Známý je i skandál s jeho opisováním u maturity, kdy prohlásil, že je prostě víc na sport než na učení.

5. Vydal se na nebezpečnou charitativní misi Walking With The Wounded na jižní pól. Během náročné cesty, kterou komplikovalo také počasí, s ním putovala několikačlenná výprava.

__

Čtěte dále o životním stylu bohatých a známých osobností:

CIF24

Sedm investičních chyb, kterých se dopouští celebrity

9 neuvěřitelných faktů o domě miliardáře Billa Gatese

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).