Menu Zavřít

6 nejčastějších snů a jejich význam

7. 5. 2019
Autor: Shutterstock

Nekonečný pád z výšky, pronásledování neznámo kým nebo ztráta veškerých zubů. Každý z nás měl alespoň jednou za život noční můru, po které se probudil zpocený a plný nepříjemného strachu. Jiní jimi trpí pravidelně. Přemýšleli jste někdy nad tím, co tyto opakující se sny znamenají? Přinášíme vám výčet těch nejčastějších z nich.

Pronásledování

 Pronásledování

Honí vás ve snu neznámý člověk nebo vás zpovzdálí někdo pozoruje? Pravděpodobně před něčím utíkáte i v reálném životě. Často se podobné sny zdávají lidem, kteří se nedokáží rozhodnout a onu volbu neustále odkládají. Zároveň je možné, že se spící cítí ohrožen. Podobné je to i se strašidelnými místy, na kterých se během snění někdy ocitáte. Typicky se jedná o hřbitov.

Volný pád

 Volný pád

V jednom z nejčastějších snů padáte z velké výšky, ale přitom nikdy nenarazíte na dno. Proč? Důvodů je hned několik. Podle odborníků to znamená, že nemáte kontrolu nad některým z aspektů svého života. Tento iluzionistický prožitek vám rovněž může naznačovat, že byste se měli vzdát něčeho, co vás v životě brzdí. Pád se ve snu objevuje i v momentě, kdy čelíte velkému tlaku. Může rovněž znamenat, že se věci nevyvíjí tak, jak byste chtěli. Tento pocit se do snů promítá také tonutím.

Smrt

 Smrt

Ačkoli smrt ve snu dokáže opravdu vyděsit, není považována za předzvěst smrti opravdové. O život svůj ani svých blízkých se podle odborníků opravdu bát nemusíte. Pokud vám ve snu zemřel blízký člověk, znamená to, že pravděpodobně procházíte dramatickou životní změnou. Tou může být například stěhování od rodiny, rozvod nebo také zvládnutí složité situace. Podobné je to i v případě, že ve snu zemře sám spící. Tento proces symbolizuje konec jedné etapy a začátek druhé. Jednoduše řečeno: umírá jeho staré já a rodí se nové.

Ztráta zubů

 Vypadávání zubů

Sny, ve kterých ztrácíte zuby, bývají velmi časté a hlavně traumatizující. A nejen proto, že působí velmi reálně, jsou navíc známkou ztráty vitality. Může to ale znamenat také to, že se necítíte v bezpečí nebo máte úzkost a bojíte se učinit důležitá rozhodnutí. Ztráta chrupu ve snu může symbolizovat také to, že jste ve skutečném životě přišli o něco podstatného.

Pokud vypadávání doprovází i krvácení, napovídá to ztrátu někoho blízkého či ukončení cenného přátelství. Jestli jsou vypadávající zuby zkažené, může to znamenat, že se netěšíte příliš dobrému zdraví. V případě, že vám chrup někdo spravuje, znamená to, že v reálném životě potřebujete pomoct.

Monstra a duchové

 Monstra a duchové

Duchové a monstra, která vám nahánějí hrůzu, znamenají přesně to samé i ve snu. Hrůzu a děs. A to téměř z čehokoli. V reálném životě existuje něco, čeho se bojíte. Důležitá zkouška, nadcházející operace nebo obava ze smrti blízkého. Podle některých odborníků mohou monstra navíc symbolizovat nenávist a agresivitu. A pokud jste to vy, kdo se ve snu stává vrahem, někdo vám nejspíš leží v žaludku. Pokud představujete ducha či jinou nadpřirozenou bytost, dost možná se potýkáte s obavami a topíte se v sebelítosti.

MMF24

Setkání se zesnulými

 Setkání s mrtvými

Sen o setkání s mrtvými, většinou s vašimi blízkými, rozhodně není výstrahou před smrtí. Upozorňuje vás na zcela jiné skutečnosti. Bývá poselstvím toho, že máte z něčeho strach, často ze samoty a pocitu odloučení. Pokud se ve vašem snu objeví mrtví, současně to znamená, že vám chybí jistota a obáváte se, že nejste hodni lásky, úcty či pozornosti. Stejně tak se můžete zaleknout prodělávané nemoci a možné smrti. Nejlepší způsob, jak si s těmito myšlenkami poradit, je akceptovat je.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).