Menu Zavřít

A BYLA STÁVKA

2. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Walter

Zaměstnanci pražského výrobce leteckých motorů firmy Walter uspořádali minulý čtvrtek výstražnou stávku. Její hlavní motto byla snaha urychlit privatizaci firmy a protest proti neustále se zpožďujícím výplatám.

Právě časté oddalování jména nového vlastníka považují odboráři za příčinu napjaté finanční situace. Walter je posledním významným podnikem, který opouští mateřský Aero Holding. Jeho generální ředitel František Petrášek uvedl, že ve firmě Walter je sice majetek za stovky milionů, ale že má také hospodářské ztráty přesahující základní jmění. Podnik se nyní potýká s nedostatkem provozního kapitálu a privatizace by měla odvrátit hrozbu likvidace.

O Waltrovku projevily zájem tři společnosti - kanadský výrobce leteckých motorů Pratt & Whitney, firma Novus a na poslední chvíli se objevil i izraelský producent součástek leteckých motorů Isocar. Ten ale 15. července nepodal rozšířenou nabíd ku, zatímco první dvě firmy ano.

EBF24

„Ministerstva průmyslu a obchodu a financí vypracují v co nejkratší době společný dokument a navrhnou vládě výhodnější nabídku, uvedl vrchní ředitel kabinetu Vlastimil Nesrsta. Strategický investor by měl být znám 19. července.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).