Menu Zavřít

Aby nebyla defenestrace

30. 8. 2002
Autor: Euro.cz

Hala Sazka

ebf - tip - debata

PRAHA (men) – Povodně se nepřímo dotknou i hokejové haly Sazka, v níž se má v roce 2004 pořádat mistrovství světa. Město totiž nemá dostatek peněz, aby spolufinancovalo nutnou dopravní infrastrukturu. „Dnes je jiná situace než před třemi týdny. Město nemá šest set milionů na tento projekt. Prvotní totiž budou finance na protipovodňová opatření, náhrady bytů a metro. Pokud bychom poskytli peníze nejprve na infrastrukturu u haly Sazka, zřejmě by proběhla třetí pražská defenestrace,“ řekl týdeníku EURO náměstek primátora Jiří Paroubek.
Tiskový mluvčí dceřiné společnosti Sazka, firmy Bestsport zajišťující výstavbu haly, Jan Vala, uvedl, že pokud se zpozdí rekonstrukce infrastruktury, bude to důvodem zbrzdění kolaudace. „Pořadatelství šampionátu se týká i města, nikoliv jen nás jako investora haly. Navíc město již dříve naplánovalo rekonstrukci dopravní infrastruktury od Českomoravské po Harfu,“ říká Vala.
Jiří Paroubek se domnívá, že potřebné peníze se najdou ve státním rozpočtu. „Jsem optimista, že stát nenechá tuto akci padnout. Situace se bude řešit v příštích několika týdnech,“ dodal Paroubek.
V prostoru stavby mají být nově přeloženy tramvajové trati, rekonstruovány rozvody vody, kanalizačních sítí a upraveno veřejné osvětlení. Nově bude řešen i autobusový terminál, který umožní přístup cestujících do metra.
Na stavbě se mají podílet městští investoři TSK, DP Praha., PVS a ELTODO Citellum.
Celkové náklady dosáhnou 1,4 miliardy korun. Původní plány počítaly s tím, že 780 milionů bude poskytnuto ze státního rozpočtu, zbytek ze zdrojů hlavního města.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).