Menu Zavřít

Agrofert jde do Procházky

26. 11. 2010
Autor: Euro.cz

Masný průmysl

CIF24

Masná divize holdingu Agrofert se rozroste o společnost Procházka, středně velkého zpracovatele z Roudnice nad Labem. Zprávu o tom, že magnát Andrej Babiš kupuje masokombinát vlastněný rodinou Eliasových, potvrdilo týdeníku EURO několik lidí z branže. Šéf společnosti Procházka Pavel Elias byl minulý týden v zahraničí a na dotaz týdeníku EURO nereagoval. Majitel Agrofertu Babiš se nechtěl k transakci vyjádřit. O roudnický masokombinát s denní produkcí až sedmdesát tun masa a osmdesát tun masných výrobků se ucházeli tři zájemci. Dle informací z trhu zaplatí Agrofert za nový přírůstek kolem 700 milionů korun.
Společnost Procházka dosáhla v roce 2008 obratu 1,7 miliardy korun při prodeji více než 27 tisíc tun masa a masných výrobků. Předloňský rok ukončila se ziskem 31 milionů korun.
Agrofert touto akvizicí pokračuje v letošním posilováním v masném průmyslu. Na jaře odkoupil od skupiny J & T masozávody Kmotr Kroměříž a Krahulík. Nedávno převzal také firmu Animalco, největšího obchodníka s masem a hospodářskými zvířaty. Týdeník EURO má rovněž informace, že se Babiš zajímá také o plzeňský masokombinát Schneider.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).