Menu Zavřít

Agrofert může koupit Bauer Media, povolil antimonopolní úřad

16. 11. 2018
Autor: Euro - Jan Rasch

Holding Agrofert může prostřednictvím své mediální společnosti Mafra koupit vydavatelství volnočasových časopisů Bauer Media v Česku i na Slovensku. Spojení povolil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). "Spojení nenaruší hospodářskou soutěž. Rozhodnutí již nabylo právní moci," oznámil předseda ÚOHS Petr Rafaj.

Součástí obchodu nejsou rádiové projekty Bauer Media na Slovensku, tedy Rádio Expres, a NetBrokers Holding v obou zemích.

Bauer Media v Česku vydává časopisy pro ženy, programové časopisy, časopisy o životním stylu, bulvární časopisy a například i křížovky a motoristické časopisy. Na trhu volnočasových časopisů má zhruba třetinový podíl. Do jeho portfolia patří 30 časopisů, jsou mezi nimi třeba Rytmus života, Cosmopolitan, Chvilka pro tebe nebo Žena a život. Loni podle výroční zprávy prodala spolu s dceřinou společností Bauer Media Praha přes 43 milionů výtisků auditovaných časopisů, které si četlo 3,4 milionu lidí. Firma byla loni v zisku 152 milionů korun s čistým obratem 702 milionů korun.

Mafra vydává například deníky Lidové noviny nebo Dnes a provozuje weby Lidovky.cz a iDnes.cz. Majitelem Agrofertu byl premiér Andrej Babiš (ANO), loni v únoru jej převedl do svěřenských fondů.

Přečtěte si esej o stavu české žurnalistiky:

ebf - tip - debata

Zmrzačený hlídací pes

Ilustrace k eseji Zmrzačený hlídací pes

Dále čtěte:

Křetínský chce koupit další francouzský časopis. CMI usiluje o Marianne

Křetínský chce Elle. Jeho CMI jedná o koupi francouzských časopisů

Konkurence pro Stream: Mall Group spustí vlastní internetovou televizi

PNS dotáhla koupi Mediaservisu. Rozšíří doručování předplatného

Časopis Time mění majitele. Za více než 4 miliardy ho kupují manželé Benioffovi

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).