Menu Zavřít

Air Berlin mají šanci zachovat osm z deseti zaměstnanců

25. 9. 2017
Autor: čtk

Až čtyři pětiny z 6500 tisíc zaměstnanců insolventních aerolinek Air Berlin by nemusely o své místo přijít. Přepravce předpokládá, že jednání se společnostmi Lufthansa a easyJet o rozdělení aktiv by mohla být uzavřena do poloviny října.

Jde o 140 letadel, přistávací dráhy na německých letištích a nemovitosti. Kolik peněz a za co je nabízejí, společnosti nezveřejnily. Podle zdrojů agentury Reuters německá jednička nabídla 200 milionů eur (5,2 miliardy korun) plus dalších 100 milionů na pokrytí provozních nákladů v přechodném období.

Firma Air Berlin, která je druhým největším německým přepravcem, dnes oznámila, že Lufthansa má zájem o leteckou společnosti Niki a regionálního přepravce LGW, jakož i o asi 13 letounů A320. Britská easyJet chce koupit 27 až 30 letadel. Jednání by měla skončit 12. října.


Na seznamu zrušených letů Ryanair už je i Praha a Brno. Čtěte více

 Boeing 737-300 společnosti Ryanair


Jestliže dojde k dohodě, společnost má dobré vyhlídky, že splatí překlenovací úvěr 150 milionů eur (3,9 miliardy Kč), který jí poskytla vláda, uvedl šéf aerolinek Thomas Winkelmann. Předpokládá, že noví vlastníci nabídnou jeho zaměstnancům uplatnění. Lufthansa už oznámila, že bude potřebovat kolem tří tisíc nových lidí, aby vyplnila výpadek po Air Berlin, a easyJet se vyslovila obdobně.

Společnost Air Berlin doufá, že Brusel rozdělení aktiv schválí do konce roku.

ebf - tip - debata

S vidinou, že Lufthansa získá část nejatraktivnějších aktiv Air Berlin, její akcie dnes vylétly na nejvyšší hodnotu od počátku roku 2001.

Přečtěte si také:

Nejdražší dálnici v Německu má Berlín. Metr stojí 3,8 milionu korun

O Air Berlin mají zájem i Číňané. Aerolinky v insolvenci ruší lety

Aerolinky Air Berlin zrušily více než 60 letů. „Onemocněli“ jim piloti

Aerolinky za 13 miliard. Německý investor Wöhrl má zájem o Air Berlin


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).