Menu Zavřít

Airbnb chce uživatele se solárními panely. Plácla si se SolarCity

19. 10. 2016
Autor: Pixabay.com

Alternativní ubytovací platforma Airbnb podpoří své uživatele ve Spojených státech k nákupu a instalaci solárních panelů. V úterý podepsala dohodu se společností SolarCity, ve které vlastní podíl slavný miliardář Elon Musk.

Airbnb zaplatí tisíc dolarů (24,6 tisíce korun) každému svému uživateli, který si zakoupí solární panely od SolarCity do konce března příštího roku. Po tomto datu se příspěvek sníží na 750 dolarů a úplně vyprší na konci roku 2017. Nabídky mohou využít Američané v 19 státech, kde SolarCity působí. Nabídka se tak týká jen malého procenta uživatelů Airbnb.

Solární panely vychází v USA podle webu Fortune na 20 až 40 tisíc dolarů, SolarCity přitom nabízí možnost několikaletých splátek.

Dohoda má Airbnb pomoci k tomu, aby ji turisté ještě více vnímali jako společnost ohleduplnou k životnímu prostředí. Samotné sdílení ubytování přitom má snižovat spotřebu energie, vody či produkci odpadů. „Víme, že naši hosté vyhledávají taková místa,“ prohlásil podle serveru CNN Chris Lehane z Airbnb. K takovým typům hostů patří hlavně mladá generace, která je na Airbnb nejvíce aktivní.

CIF24

Spolupráce bude reciproční. Všichni zákazníci SolarCity, kteří se stanou hostiteli na Airbnb, dostanou cestovní kartu v hodnotě sta dolarů.

Airbnb má v současnosti více než dva miliony uživatelů v řadě zemí světa. Počet zákazníků SolarCity ve zmíněných 19 státech dosahuje 300 tisíc. Energetická firma je na cestě k převzetí automobilkou Tesla miliardáře Elona Muska. Ten dosud vlastní také 22procentní podíl v SolarCity. O akvizici za 2,6 miliardy dolarů mají akcionáři obou firem hlasovat příští týden, píše server USA Today.

Čtěte dále:

Další peníze pro Airbnb. Firma má hodnotu 30 miliard dolarů

Musk chce dát 67 miliard za SolarCity, investory nepřesvědčil

Muskův plán pro Teslu: solár, sdílení a autobusy

Elon Musk

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).