Menu Zavřít

Aki mění vlastníka. Jihlavského výrobce elektroniky koupili Švýcaři

9. 12. 2016
Autor: aki electronic

Jihlavská společnost aki electronic má nového majitele. Od prvního ledna příštího roku bude společnost patřit pod švýcarský holding Schurter.

Český výrobce se k skupině se sídlem v Lucernu připojí společně s rakouskou společností Burisch Elektronikteile. Aki electronic vyrábí klávesnice, dotykové panely a HMI systémy. Po spojení si polepší. Kromě investic může využívat také spolupráci s tuzemskou pobočkou Burish Elektronikteile.

Jak uvádí portál evertiq.com, aki bude integrována do divize vstupních systémů Schurteru, což Švýcarům dovolí dále expandovat do východní Evropy a rozšířit portfolio produktů. Kupní částku ani jedna ze stran neprozradila.

Aki vyrábí od roku 1992 elektronická vstupní zařízení pro průmyslové aplikace, automatizace průmyslu a lékařských přístrojů. Český výrobce působí hlavně na německém a rakouském trhu. Jako držitel certifikátů pro výrobu širokého spektra sofistikované elektroniky má velké expanzivní možnosti napříč sektory.

V roce 2015 měla společnost konsolidovaný obrat ve výši zhruba 243 milionů korun. Zaměstnává kolem 200 lidí.

Švýcarská skupina Schurter nyní zaměstnává 1850 pracovníků. V roce 2015 dosáhla konsolidovaného obratu ve výši 191,4 milionu švýcarských franků, tedy asi 4,8 miliardy korun.

ebf - tip - debata

Čtěte také:

Česká hotelová aplikace získala investici. Pomůže ji nizozemský fond

Diskrétní playboy Gou. Šéf Foxconnu má Česko jako evropskou základnu

Nový projekt Centrepoint Verne: datové centrum u Chomutova


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).