Menu Zavřít

Akvizice na dohled

25. 11. 2011
Autor: Euro.cz

Online nakupování

Internetové obchody se mezi českými spotřebiteli těší rostoucí oblibě, mnohé provozovatele nákupních portálů ale trápí rostoucí konkurence. Podle odborníků a lidí z oboru čeká trh v následujícím období konsolidace v režii silnějších hráčů a vlastnické změny.
„Již několik let je český trh konsolidován právě způsobem, že některé větší obchody přebírají ty menší. Je velmi pravděpodobné, že k podobnému přebírání dojde i v následujících měsících. Sledujeme také snahu úspěšných majitelů e-shopů o hledání investorů za účelem získání finančních prostředků k dalšímu rozvoji,“ řekl týdeníku Euro výkonný ředitel Asociace pro elektronickou komerci Jan Vetyška.
Silný konkurenční tlak vnímají i zavedení hráči v odvětví. „Předpokládáme, že v blízké době dojde k vlastnickým změnám u jednoho z největších internetových obchodů i u několika menších,“ uvedl Pavel Včíslo, obchodní ředitel společnosti 123shop.cz. Podle Vetyšky je český trh s e-shopy lehce přesycen. „Je pravděpodobné, že některé, převážně menší značky mohou v dohledné době z trhu odejít. Také je možné, že společnosti obchodující například s více druhy komodit se zaměří pouze na méně konkurenční segmenty se snahou snížit náklady, které jsou u e-shopů se širším zaměřením větší,“ doplnil.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).