Menu Zavřít

Akvizice na obzoru

19. 1. 2007
Autor: Euro.cz

Sdružení autoprůmyslu

Loňský rok byl pro automobilový průmysl v Česku velmi příznivý. Z neauditovaných firemních výsledků vyplývá, že celková produkce autoprůmyslu zcela jistě překročila hodnotu pěti set miliard. Pravděpodobně se bude pohybovat kolem 550 miliard korun. „Statistiky zveřejníme až během dubna či května, ale tento odhad mohu potvrdit. Jednalo by se o meziroční růst ve výši třinácti procent,“ říká ředitel Sdružení autoprůmyslu Antonín Šípek.
Odvětví rostlo ve všech sledovaných ukazatelích - například v produktivitě na zaměstnance nebo v podílu na celkovém exportu, který pravděpodobně překročí hranici dvaceti procent. „Průměrná mzda dle našeho odhadu, vycházejícího z pololetních výsledků, překoná hranici 22 000 korun. To je deset procent nad celostátním průměrem,“ doplňuje Šípek.
I letos má pokračovat trend, patrný již z uplynulých let. České firmy zapojené do automobilového průmyslu budou i nadále zajímavým cílem pro akvizice nadnárodních společností, míní Šípek. „Několik příkladů jsme zaregistrovali loni. Za všechny jmenujme například počin korejské společnosti Dymos v oblasti výroby sedaček.“

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).