Menu Zavřít

Alcron

24. 6. 2019
Autor: Euro.cz

Výborný výkon kuchyně srážejí drobné chyby servisu Hotel Alcron a stejnojmenná restaurace ve Štěpánské ulici, kousek od pražského Václavského náměstí, prochází poměrně turbulentním obdobím. Po více než dvaceti letech spolupráce vystoupil majitel pětihvězdičkového hotelu, společnost Crown-WSF, ze sítě Radisson SAS a osamostatnil se. Zásadní změnou prošla i restaurace poté, co vloni na jaře ztratila michelinskou hvězdu: Pavla Býčka v pozici šéfkuchaře vystřídal Jakub Černý.

Luxusní restaurace ve stylu art deco také okleštila provozní dobu, na večeři můžete vyrazit od úterý do soboty, pro oběd lze vybírat z termínů jen v pátek a sobotu.

Jakub Černý se svým šéfem Romanem Paulusem sestavili nové menu, které ve večerní nabídce čítá 13 položek na výběr, polední menu má ještě o jednu víc.

Host si může vybrat od tříchodového do šestichodového menu, přičemž kombinovat lze libovolné chody, třeba si dát tři studené předkrmy a přejít rovnou k dezertům. Nebo naopak může ochutnat „jen“ pět či šest položek z nabídky teplých pokrmů. Ke každému menu je možné doobjednat vinné párování.

Jídlo v Alcronu je vynikající a také výrazné.

Leccos naznačí již amuse-bouche v podobě pošírovaného lososa s avokádem, kokosovým mlékem a vejcem, perfektně doplněné pikantní majonézou s bazalkou. Ještě výraznější chuťový vjem v člověku zanechá pyré z medvědího česneku, které je výborně vyšlehané s podmáslím. Rozhodně doporučujeme předkrm z uzeného lilku se strouhanou fetou, doplněné bramborovým flanem a redukcí z bazalky a balsamika. Výjimečným zážitkem byl ceviche ze sumce s melounem cantaloupe a vinnými hrozny marinovanými v energetickém drinku. Odlišné chutě se v soustu skloubí do gastronomického zážitku. Milovníci ryb by neměli vynechat ani perfektně připraveného candáta s pohankou, chipsem a šampaňskou pěnou. Naopak mírně za očekáváním zůstal krém z bílého chřestu, chuť zeleniny přebila kyselost bílého vína a mastné krabí klepeto. Výrazná chuť salsy z česneku a pistácií také zbytečně přebila skvělý kus telecí svíčkové.

Kuchyň v Alcronu šlape takřka na výbornou. Celkový dojem srážejí chyby v servisu. Prasklý hrnek na kávu lze omluvit přehlédnutím, ale servírovat k ristrettu studenou smetanu je faul na zákazníka. Také okolní stoly, které po návštěvě hostů osiřely, by stálo za to očistit. Až se podobných chyb podnik vyvaruje, může znovu aspirovat na hvězdu.

bitcoin_skoleni

Alcron ? Štěpánská 624/40, Praha 1 ? t: 222 820 410, 222 820 000 ? e: alcron.operator@alcronhotel.com ? www.alcron.cz

  • Našli jste v článku chybu?