Menu Zavřít

Alibaba investuje do zábavního průmyslu dalších 185 miliard

3. 1. 2017
Autor: ČTK/AP

Alibaba bere zábavní průmysl útokem. Největší čínský internetový prodejce na konci října oznámil, že do něj investuje 10 miliard jüanů, koncem loňského roku ale uvedl, že vynaložená částka bude činit dokonce 50 miliard jüanů (185 miliard korun).

Pro chystanou expanzi na pole zábavního průmyslu vznikla specializovaná skupina Alibaba Digital Media and Entertainment Group, kterou vede bývalý šéf UCWeb Jü Jung-fu. Investice ve výši 50 miliard jüanů oznámil prostřednictvím firemní e-mailové komunikace s dovětkem, že „si nepřišel hrát“. Oznámila to agentura Reuters.

Zatím není jasné, zda se jedná o navýšení původně zvažované investice, nebo zda bude zmíněných 50 miliard jüanů přidáno k již oznámeným deseti.

Přes svou filmovou odnož už Alibaba do svého portfolia nedávno získala poskytovatele internetového ticketingu Tao Piao Piao. Na spolupráci se navíc dohodla s ikonickým režisérem Stevenem Spielbergem, když majetkově vstoupila do jeho filmové společnosti Amblin Partners.

EBF24

Za internetovým prodejcem Alibaba stojí podnikatel Jack Ma, druhý nejbohatší Číňan, jehož majetek se podle žebříčku výzkumné společnosti Hurun vyšplhal už nad 30 miliard dolarů a podle současného tempa by se brzy měl dostat na první místo před Wanga Ťien-lin, majitele Wanda Group.

Dále čtěte:

Průvodce těžkým terénem. Alibaba otevře západním firmám dveře do Číny

Šéf čínské Alibaby: Padělky jsou lepší než originály


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).