Multifunkčnost lyžařského resortu spočívá v důmyslném propojení několika středisek jednak v rámci areálu SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental, a zároveň jeho dalšího navázání na populární lyžařskou oblastí Kitzbuhel-Kirchberg. Kromě samotného lyžování po precizně upravených svazích můžete zažít také například neuvěřitelnou noc v alpském iglú, navštívit zimní lezecký park, projet se po sáňkařské dráze, udělat si výlet na sněžnicích zasněženou krajinou či si užívat místní speciality v rozmanitých restauracích.
LYŽAŘSKÝ GIGANT SKIWELT
Areál SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental tvoří fantastická spleť 90 lanovek a vleků s 284 kilometry nekonečných a výborně upravených sjezdovek stáčejících se kolem Hohe Salve - nejkrásnější vysokohorské vyhlídky v celém Tyrolsku. Nejdelší, desetikilometrová sjezdovka vede do střediska Hopfgarten, další úžasné tratě vedou do středisek Itter, k zubačce v Ellmau, Hopfgartenu a do Brixenu, na který navazuje lyžařská houpačka Westendorf. Výhodou je, že se skipasem Super Ski Card nezáleží na tom, kde bydlíte, díky univerzálnímu skipasu můžete absolvovat celý lyžařský region, ke kterému patří i Kitzbuhel, táhnoucí se až na Pass Thurn.
ŠEST KUCHAŘSKÝCH ČEPIC
Tyrolsko kromě dokonalých svahů vyniká také jedinečnou gastronomií. To potvrzuje šéfkuchař Simon Taxacher, který vaří v hotelu Rosengarten v Kirchbergu náležejícím do luxusního řetězce Relais & Cháteaux. Od inspektorů prestižního žebříčku Gault-Millau dostává hlavní hotelová restaurace každoročně maximální možné ohodnocení - čtyři kuchařské čepice. Navíc v tomtéž hotelu se nachází ještě jeden podnik Das Bistro-Restaurant Rosengarten, který obdržel letos své první dvě kuchařské čepice. Pod jednou střechou tak Simon Taxacher exceluje celkem s neuvěřitelnými šesti kuchařskými čepicemi na svém kulinárním kontě. •
VÍCE INFO
www.skiwelt.at www.kitzbuehel-alpen.com www. rosengarten-taxacher. com