Menu Zavřít

Alza chce držet růst. Tržby by letos měly překonat 20 miliard

8. 11. 2017
Autor: Alza

Největší český e-shop Alza.cz chce překonat loňské tržby alespoň o pětinu na více než 20 miliard korun.

O dvacet přes dvacet. Největší tuzemský internetový obchod Alza.cz letos očekává nárůst tržeb alespoň o 20 procent na více než 20 miliard korun bez DPH. Týdeníku Euro to řekl Tomáš Havryluk, místopředseda představenstva a výkonný šéf Alzy.

„Přestože nás teprve čeká klíčové předvánoční období, naším cílem pro letošek je držet růst z posledních let, tedy zvýšení tržeb na meziroční úrovni o dvacet až pětadvacet procent“ říká Havryluk. „Takto se Alza každé čtyři roky v podstatě zdvojnásobí,“ dodává.

Loňské tržby 17,4 miliardy by měl e-shop překonat v následujících dnech, tradičně silné nákupní předvánoční období by pak mělo očekávaný růst dokonat. Například vloni Alza během jediného dne (15. prosince) utržila 200 milionů, za druhý prosincový týden pak tržby překonaly hranici miliardy korun.

„Vánoční nákupy jsou cílovou rovinkou našeho celoročního snažení. Již od srpna se připravujeme až s vojenskou pečlivostí, aby všechna provozní oddělení fungovala jako namazaný stroj. Klíčové je nenabrat skluz aaby byl pořádek ve skladu,“ vysvětluje Havryluk s tím, že v nejnabitějším období očekává sto tisíc objednávek za den. „Na zpracování zakázky tak máme stovky milisekund,“ dodává.

Přečtěte si také:

Alza expanduje do Rakouska, otevřela prodejnu ve Vídni

CIF24

Obliba e-shopů roste. Češi v nich utrácí více

Levnější vozy i dodávky. Alza rozšiřuje nabídku elektromobilů


  • Našli jste v článku chybu?