Menu Zavřít

AMBICIÓZNÍ ROZJEZD

3. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Marriott International

Největší americký hotelový řetězec Marriott International oznámil, že k nynějším 1600 hotelům otevře do roku 2003 další tisíc hotelových domů. Na celém světě tak bude mít 480 tisíc pokojů.

„Doufáme, že za pět let už budeme mít hotel na základě franšízy v každém velkém městě a v celkem sedmdesáti zemích světa, prohlásil ředitel J. W. Marriott na setkání s finančními analytiky v New Yorku minulý týden.

Podíl hotelů Marriott na světovém trhu se čtrnácti miliony pokojů je pouze dvouprocentní. Podle ředitele společnosti jsou příležitosti růstu pro Marriott enormní.

ebf - tip - debata

Společnost fakticky vlastní jen patnáct hotelů. Hlavní část příjmů pochází z franšízových smluv a smluv o dlouhodobém řízení. V portfoliu skupiny Marriott International se sídlem ve Washingtonu jsou hotely Marriott, Ritz-Carlton, Ren aissance, Residence Inn, Courtyard, TownePlace Suites, Fairfield Inn, SpringHill Suites a Ramada International. Společnost zaměstnává kolem 140 tisíc lidí ve Spojených státech a dalších 57 zemích světa.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).