Menu Zavřít

AMERICKÉ ZKUŠENOSTI

17. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Fezko

STRAKONICE – Stark B. V., americká investorská skupina, která je již třetím rokem vlastníkem Fezka Strakonice, posadila do čela tohoto podniku manažera s mezinárodními zkušenostmi. Novým generálním ředitelem a předsedou představenstva jmenovala Josefa Blechu (49). Ve funkci nahradí odstoupivšího francouzského manažera Michela Ledroita, který však zastával toto místo jen několik měsíců, když střídal dlouholetého ředitele Fezka Ladislava Matyáštíka. Ten byl po převzetí novojičínského Tonaku vyslán skupinou Stark do čela nové akvizice.

Blecha vystudoval pražskou Vysokou školu ekonomickou. V letech 1979 až 1983 pracoval v kanadské firmě Prago–trade a poté čtyři roky v Motokovu. Od roku 1987 pobýval ve Spojených státech, kde byl do roku 1995 šéfem firmy American Jawa. Poté se stal generálním ředitelem společnosti Opel C&S. Poslední tři roky opět působil v American Jawa, a to znovu na postech předsedy představenstva, generálního ředitele a prezidenta společnosti. Josef Blecha je ženatý a má patnáctiletého syna. Mezi jeho hlavní záliby patří umění, tenis a cestování.

CIF24

Fezko Strakonice prochází od vstupu zahraničních investorů restrukturalizací a své aktivity zúžilo hlavně na výrobu autotextilií. „Jmenováním nového generálního ředitele chceme upevnit pozice u hlavního zákazníka Fezka, kterým je Škoda Auto. říká předseda dozorčí rady a zástupce amerických investorů, exministr průmyslu Jan Vrba.

  • Našli jste v článku chybu?