Menu Zavřít

Americký Moeller

28. 12. 2007
Autor: Euro.cz

Eaton Corporation

CIF24

Německý elektrotechnický koncern Moeller, který má svou pobočku i v České republice, změnil majitele. Evropskou jedničku v produkci spínacích a jisticích přístrojů nízkého napětí ovládl americký koncern Eaton. Firma má tím pádem již čtvrtého majitele v průběhu tří let. „Moeller je pro nás vstupní branou na evropský trh. Tato společnost disponuje efektivní distribuční sítí a v Evropě, našem budoucím trhu, je zárukou vynikající kvality,“ komentoval akvizici generální ředitel Eaton Corporation Alexander M. Cutler.
Dceřinou společností Moelleru v Česku je Moeller Elektrotechnika, která se zabývá výrobou přístrojů pro domovní a průmyslové instalace a přístrojů pro distribuci elektrické energie. Mateřskou společnost, jednu z posledních německých rodinných firem, v roce 2004 získal americký fond Advent International Corporation Boston. Ten ji v červnu 2005 prodal britskému investorovi Doughty Hanson & Co. za 1,1 miliardy eur.
Společnost Eaton je předním americkým výrobcem energetických rozvodů. Prostřednictvím nové akvizice se Američanům zpřístupňuje vysoce rozvinutý evropský trh. Při pokračování v globální strategii má Moeller profitovat především z celosvětové působnosti vznikající skupiny.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).