Menu Zavřít

Ameriko, boj se!

26. 9. 2002
Autor: Euro.cz

Spak

CIF24

PRAHA (zdf) – Sušická firma Spak – VSD Austria otevřela v novém nákupním centru v pražských Štěrboholích svoji první provozovnu rychlého občerstvení Spaks’s Fresh and Crispy. Prodejna stála šest milionů korun a zákazníkům nabízí osm slaných a tři sladká jídla.
Americkým fast-foodovým řetězcům McDonald's či KFC tak vyrůstá nový konkurent s velkými ambicemi. „Během několika let chceme mít tolik prodejen, jako má McDonald’s,“ potvrdil ČTK ředitel firmy Alex Kral. Do konce roku přitom McDonald’s v Česku bude mít téměř sedmdesát a provozovatel KFC American Restaurants asi dvacet provozoven (EURO 22/2002).
Druhou prodejnu chystá Spak v pražském centru Nový Smíchov a do dvou let chce vybudovat celkem čtyři vlastní provozovny. Poté už nehodlá do dalších poboček investovat, ale chce je budovat podobně jako McDonald’s na bázi franšízy. Nový podnikatelský záměr výrobce kečupů a majonéz vzešel z hlavy rakouského majitele. „Česko je ale první země, kde takovou prodejnu otevíráme,“ potvrdil týdeníku EURO obchodní ředitel Petr Hučka.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).