Menu Zavřít

Armáda schválila kontrakt

21. 2. 2008
Autor: Euro.cz

Tatra Mgr.

CIF24

Kopřivnická Tatra má důvod k optimismu. Ministerstvo obrany vyhodnotilo testy sedmi prototypů nákladních vozidel T 815 s kladným výsledkem a zařadí je do výzbroje české armády. Nyní automobilka dodá vojákům dvanáct sériových vozidel k posledním předávacím testům, jež mají potvrdit vyrovnanost jejich kvality. Prvních asi 70 nákladních vozidel bude pak postupně předáváno armádě v průběhu března a bude záležet spíše na armádě, jak rychle dokáže jednotlivá vozidla přezkoušet a převzít.
Podle informací týdeníku Euro panují nyní mezi sekcí vyzbrojování ministerstva obrany vedené náměstkem Jaroslavem Kopřivou a kopřivnickým dodavatelem nákladních aut vynikající vztahy. „Výrobce s armádními odborníky komunikuje a snaží se respektovat všechny jejich požadavky,“ uvedl jeden z členů odborné komise.
Původně vojsko při předchozím testování zjistilo 39 nesplněných požadavků proti technicko-taktickému zadání. Letos by vojáci měli převzít 295 vozidel z celkového počtu 556 vozů, za něž by mělo ministerstvo obrany zaplatit téměř 2,6 miliardy korun.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).