Jídelní lístek se ale neomezuje jen na gastronomii země galského kohouta, nebojí se k ní přimíchat italské těstoviny, španělské chorizo nebo exotické avokádo, které patří k nejpopulárnějším surovinám současnosti.
V seznamu předkrmů považujeme za sázku na jistotu krevety smažené v těstíčku s česnekovou aioli nebo pečené papriky plněné ovčím sýrem. Podobně vnímáme zařazení opečených husích foie gras. Vše má precizní prezentaci, je velmi dobře připraveno, ovšem bez velké originality a invence.
Větší otisk zdejšího kuchařského umu má v sobě naopak ceviche z pražmy podávaný s čerstvou marakujou a petrželovou majonézou nebo inspirace v klasickém francouzském salátu niçoise ve formě předkrmu s tuňákem, žloutkem, hořčičným dresinkem a bramborami. Z hlavních chodů jsme zkusili křepelku s příjemně sladkou a křupavou glazovanou zeleninou. Vydatnost jídlu z této menší drůbeže dodávají husí foie gras, která si navíc skvěle rozumějí s nasládlou mrkví a redukcí z červeného. Při dotazu na víno po skleničce ke každému z chodů se obsluha nezalekla ani požadavku, ať vybere něco vhodného dle svého uvážení. Možnost doporučené víno ochutnat a finálně volbu potvrdit není určitě samozřejmostí a host ji ocení. Věrna svému názvu prezentuje restaurace ve svém prostoru láhve okázalejším způsobem a u toho rozhodně zdejší vášeň pro tekuté hrozny nekončí. Bohatý vinný lístek hýří kvalitními kousky jak zdejší provenience, tak těmi ze světa – dominují vína francouzská. U bílého jim sekundují rakouská a německá.
Druhá jmenovaná jsou určitě dlouhodobě nedoceněná a neprávem přehlížená. Nabídka červeného je ještě bohatší a můžete si zde dát i u nás nepříliš rozšířený kalifornský Zinfandel. Láhve jsou navíc sympaticky naceněny a značná část se vejde do šesti až osmi set korun.
Moderní interiér oplývá zábavnými prvky, jako jsou světla v podobě imitace nafouknutých balonků, které mohou někomu připadat jako zbytečný kýč. Toto hodnocení necháme na vás. My oceňujeme členitost prostor s možnostmi usazení v klidnějších a intimnějších částech. Terasa do vnitrobloku pak nabízí příjemné posezení, pokud počasí dovolí. Jen zahrádka po obvodu působí trochu divoce a zasloužila by si ruku odborníka.
Atelier Red & Wine ? Rošických 4, 150 00 Praha 5 ? t: 257 218 277 ? e: info@atelieratelier.cz ? www.atelier-restaurant.cz