Menu Zavřít

Auditorem bude PwC

16. 2. 2007
Autor: Euro.cz

Fondy EU a ČR

ebf - tip - debata

Firma PricewaterhouseCoopers zvítězila ve výběrovém řízení ministerstva financí na audit českých řídících struktur pro čerpání peněz z fondů Evropské unie. Potvrzují to informace týdeníku EURO. Předpokládá se, že audit potrvá nejméně do konce roku. Pozitivní výrok auditora je nezbytný k tomu, aby ČR vůbec mohla získat peníze pro příští období 2007 až 2013.
Očekává se, že země získá z fondů EU zhruba 100 miliard korun ročně na budování infrastruktury, průmyslové inovace, rozvoj lidských zdrojů, ochranu životního prostředí a obnovu venkova. PricewaterhouseCoopers již realizovala podobný audit v předchozím období 2004 až 2006, nového výběrového řízení ze zúčastnily i další velké firmy z oboru Deloitte, KPMG a Ernst & Young.
Realizace jednotlivých projektů může začít ještě před ukončením auditu, uvádí to ministerstvo pro místní rozvoj, jež řídí celkový tok evropských peněz do Česka. Není vyloučeno, že se příslušné výdaje budou žadatelům zatím proplácet z národních zdrojů. Kromě toho může stát počítat se zálohovými platbami z Bruselu, ale další evropské prostředky reálně dorazí teprve po skončení auditu.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).