Menu Zavřít

Automobilka Vauxhall zruší v Británii skoro devět procent pracovních míst

16. 10. 2017
Autor: Profimedia.cz

Britský výrobce aut Vauxhall zruší v britské továrně v Ellesmere Port zhruba 400 pracovním míst. Důvodem je pokles prodeje, uvedla BBC. Vauxhall má v Británii 4500 zaměstnanců, z toho 1800 v Ellesmere Port. Vauxhall patří francouzské automobilové skupině PSA Group. Mluvčí uvedl, že automobilka čelí obtížným podmínkám na evropském trhu.

Ellesmere Port vyrábí modely Astra. PSA rovněž upozornila, že výrobní náklady v závodě jsou vyšší než v jiných podobných závodech skupiny.

PSA dokončila převzetí automobilky Vauxhall a německé značky Opel od americké General Motors letos v srpnu. Stala se tak druhou největší automobilkou v Evropě za Volkswagenem.


Od referenda o brexitu obchod s Británií zpomaluje. Export táhnou jen auta

 Škoda Karoq


Mluvčí Vauxhallu upřesnil, že automobilka zruší v závodě v Ellesmere Port jednu ze dvou směn a dodal, že rozhodnutí nesouvisí s brexitem, tedy s odchodem Británie z Evropské unie. Má pouze zajistit konkurenceschopnost v měnícím se automobilovém odvětví.

Generální ředitel PSA Carlos Tavares v září uvedl, že kvůli nejasnostem kolem brexitu je obtížné rozhodnout o strategii Vauxhallu.

CIF24

Dále čtěte:

Čína stanovila kvóty na elektroauta. VW bude mít vážné problémy

Naruby: elektromobil vydělá stovky eur dobíjením sítě

Baterie pro Evropu. Slovenský eurokomisař má plán na záchranu autoprůmyslu

 Eurokomisař Maroš Šefčovič je propagátorem elektromobility


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).