Menu Zavřít

Automobilový průmysl

11. 8. 2006
Autor: Euro.cz

Krátce

Šéf ovládl celou firmu Český výrobce zapalovacích svíček Brisk Tábor patří od července pouze generálnímu řediteli Mojmíru Čapkovi. Ten firmu, v níž zastává už jedenáct let post předsedy představenstva, zcela ovládl přes svou společnost Brital. Dosud držel Brital ve firmě devadesát procent. Brisk loni při obratu 530 milionů vydělal dvanáct milionů korun.

Nová fabia jde do výroby Po celozávodní dovolené se v pondělí 14. srpna 2006 podle informací týdeníku Ekonom začne v Mladé Boleslavi vyrábět nová generace vozu Škoda Fabia. Půjde o tzv. nultou sérii. Řádná sériová výroba nové fabie se rozběhne pravděpodobně ještě do Vánoc.

CIF24

Malý kabriolet končí Obchodníci Citroënu již v Česku nenabízejí kvůli malé poptávce otevřený Citroën C3 Pluriel. V roce 2003 jich bylo v tuzemsku prodáno jen 74, o rok později 35, loni 21 a letos se zatím podařilo udat dva vozy. Zájemci ale mohou vůz individuálně objednat u dealerů Citroënu.

Chevrolet přichází s limuzínou Na český trh se v závěru léta dostanou první kusy velké limuzíny Chevrolet Epica. Výhradně šestiválcová modelová řada se bude nabízet s řadovými šestiválci o objemu 2,0 a 2,5 litru Základní cena vozu byla stanovena na 569 tisíc korun.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).