Menu Zavřít

Automobilový průmysl

29. 6. 2006
Autor: Euro.cz

Krátké zprávy

Před sněmovnou kroužil vrak Netradiční protest proti novele zákona o provozu vozidel zvolilo minulé úterýsdružení Záchrana přírody. Členové sdružení kroužili před Poslaneckou sněmovnou se sotva pojízdným autovrakem tak dlouho, dokud jim v tom nezabránila policie. Ekologům vadí novela proto, že umožní od 1. července dovážet do Česka ojetá auta ze zemí EU bez jakýchkoliv omezení. Sdružení se bojí, že české silnice zaplaví vraky.

EBF24

Investice v ohrožení Finský výrobce pneumatik Nokian Tyres uvažuje, že v průmyslové zóně Lešná u Valašského Meziříčí nevybuduje velkou továrnu, jak původně zamýšlel. Firmu odrazuje odpor místních obyvatel, kteří se obávají zejména zápachu z výroby. Investici za 300 milionů eur by tak získalo nejspíš Slovensko, nebo Polsko.

Autobusy do Semil Veřejnou zakázku na dodávku sedmi autobusů pro ČSAD Semily vyhrála společnost Tezas, která je dealerem výrobce autobusů z Vysokého Mýta Karosy. Autobusy v hodnotě téměř čtyřiadvaceti milionů korun budou pro Semilské jezdit na linkových spojích. Tezas je již po několik let nejdůležitějším dealerem Karosy. Dopravci nechtějí zelené Sdružení autodopravců Česmad Bohemia se obává vlivu zelených ve vládě. „Velmi nerealistické jsou především návrhy převést většinu nákladů na železnici nebo radikálně omezit víkendovou dopravu. Mělo by to negativní dopad nejen na dopravce, ale i na spotřebitele. Když se zeleným podaří prosadit jejich návrhy, zákonitě se budou zvyšovat i ceny zboží,“ říká šéf Česmadu Martin Špryňar.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).