Menu Zavřít

Autoprůmysl

29. 3. 2007
Autor: Euro.cz

Krátce

Brzy se v Česku usadí

Česká pobočka korejské firmy Dymos předpokládá, že stavbu továrny na výrobu autosedadel zahájí v areálu nošovické zóny v květnu. Produkci chce spustit v říjnu 2008, na kdy plánuje zahájení zkušební výroby i automobilka Hyundai. Vyplývá to ze záměru Dymos Czech zveřejněného na internetových stránkách informačního systému EIA.

Letos v Brně s luxusem

Na letošním brněnském autosalonu se budou premiérově prezentovat luxusní vozy Bentley a Lamborghini, uvedl manažer veletrhu Jiří Čikl. Zatím mají pořadatelé zajištěnou přítomnost čtyř desítek autoznaček; účast na autosalonu naopak odmítly japonské automobilky Mazda a Toyota. Veletrh se uskuteční od 9. do 14. června na brněnském Výstavišti.

ebf - tip - debata

Porsche vlastní 31 procent VW

Německý výrobce sportovních vozů Porsche předložil ohlášenou nabídku na převzetí největší evropské automobilky Volkswagen (VW) poté, co dokončil navýšení podílu v koncernu na 30,94 procenta. Firma zvýšila svůj podíl ve VW využitím opce na koupi 3,6 procenta kmenových akcií. Po překročení třicetiprocentního podílu je Porsche dle německých zákonů povinno nabídnout ostatním akcionářům odkup jejich podílů. Firma potvrdila, že nabídka činí 100,92 eura za každou kmenovou akcii VW. Nabízená částka představuje zákonné minimum a je o více než deset eur nižší, než současná cena akcií na burze - proto Porsche neočekává velký zájem o využití nabídky.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).