Menu Zavřít

Autoprůmysl

9. 11. 2006
Autor: Euro.cz

krátce

Na dvou židlích
Výrobní ředitel kolínské automobilky TPCA Jiří Černý byl zvolen místopředsedou divize finálních výrobců a členem představenstva Sdružení automobilového průmyslu (SAP). „TPCA to umožní intenzivněji se podílet na řešení a prosazování společných zájmů a cílů v rámci automobilového průmyslu v Česku,“ řekl mluvčí firmy Matěj Matolín. TPCA je členem SAP od letošního března.

Brno jezdí na elektřinu
Plzeňská Škoda Electric dodá do Brna jednadvacet kloubových trolejbusů v ceně 275 milionů korun. „Nízkopodlažní vozy předáme městu v průběhu let 2007 až 2009,“ upřesnila mluvčí Škody Holding Radka Pistoriusová. Dopravní podnik Brno provozuje celkem 150 vozů, nejvíce trolejbusů v Česku, a všechny vyrobila plzeňská Škoda. „Poslední dodávka čtyř vozů byla v roce 2004. Po tříleté odmlce se tedy v Brně objeví zcela nové nízkopodlažní trolejbusy,“ doplnil ředitel divize trolejbusy Škody Holding Karel Majer.

Musejí to stihnout
Nový Jičín spěchá s vybudováním průmyslové zóny, aby mohl nabídnout místo subdodavatelům budoucí automobilové továrny Hyundai. Jak sdělil starosta Nového Jičína Ivan Týle, město jedná se třemi vážnými zájemci a jeden z potenciálních investorů má zájem stavět továrnu na výrobu autodílů už na jaře příštího roku. Pokud by se podařilo obsadit připravovanou část zóny, vzniklo by podle starosty v Novém Jičíně pět až šest stovek nových pracovních příležitostí.

MMF24

Už dostavěli
Společnost Tedom dokončila stavbu závodu na montáž nízkopodlažních autobusů v Třebíči. „Provoz za 160 milionů korun vznikl během šesti měsíců v průmyslové zóně. Kromě autobusů pro městskou dopravu se v něm od příštího roku budou vyrábět také komunální nákladní vozy, které Tedom uvádí na trh pod značkou Fox,“ říká generální ředitel firmy Josef Jeleček. Na stavbu závodu podnik získal vládní investiční pobídku.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).