Menu Zavřít

Autoprůmysl

27. 9. 2006
Autor: Euro.cz

Krátce

Japonský rekordman
Toyota Yaris zaznamenala minulý měsíc výrazný růst prodejů. Ze statistiky Svazu dovozců automobilů vyplývá, že s necelými třemi stovkami vozů se yaris stal v srpnu nejprodávanějším importovaným osobním vozem v Česku. V porovnání se stejným obdobím v roce 2005 došlo letos k nárůstu o více než třicet procent. Firma uvedla, že za úspěchem vozu stojí zejména jeho velká míra bezpečnosti.

Místo skel plasty
Německá společnost Sand Profile v Novém Boru na Českolipsku rozjíždí výrobu v nedávno dokončeném závodě. Dodavatel plastových dílů automobilů postavil výrobní halu za zhruba třicet milionů korun na zelené louce. Díky výrobě by zde mělo do konce roku vzniknout zhruba dvacet pracovních míst. Firma si současně vyjednala tříletou opci na 1,2 hektaru pozemků, sousedících s novou halou pro případ, že by bylo nutné výrobu dále rozšířit.

MMF24

Navýší investice
Společnost Jäkl Karviná, největší český producent kovových trubek a profilů, navýší o desítky milionů korun investice do výroby automobilových součástek. Firma uvedla, že během dvou let hodlá zdvojnásobit dodávky pro automobilový průmysl, které v současnosti činí více než pět procent její roční produkce. Jäkl Karviná dodává díly vozů značek Dacia, Škoda, Toyota a Volvo.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).