Menu Zavřít

Autoprůmysl

21. 7. 2006
Autor: Euro.cz

Krátce

Nový šéf
General Automobil, dceřiná firma společnosti AAA AUTO, která v bazarech AAA prodává nové vozy značek Škoda, Opel a Honda, má nového generálního ředitele. Stal se jím Angličan Keith Sanders, bývalý obchodní ředitel Rolls-Royce Motor Cars Ltd. Sanders působil většinu profesního života v automobilovém průmyslu a kromě Rols-Royce pracoval i pro Ford, Nissan a Toyotu. Jeho hlavním úkolem v General Automobil je rozšíření a rozvoj dealerské sítě

Zelené autobusy
Scania, jediný světový výrobce komerčních vozidel s pohonem na etanol, se zapojila do projektu konsorcia BEST (BioEthanol for Sustainable Transport, tedy bioetanol pro trvale udržitelnou dopravu). Konsorcium otestuje v italské La Spezii provoz etanolových autobusů, které pro tuto příležitost švédský výrobce poskytl. Iniciativa BEST zahrnuje také budování etanolových čerpacích stanic a zkušební provozy autobusů po celém světě např. ve Švédsku, Holandsku, Irsku nebo Španělsku. Projekt je částečně financován Evropskou unií.

WT100

Představili nový model
Při příležitosti mezinárodního autosalonu v Londýně zveřejnila minulý týden automobilka Kia Motors první oficiální informace o novém modelu nižší střední třídy, který prozatím nese kódové označení ED. Vůz se bude vyrábět v prvním evropském závodě Kia u slovenské Žiliny a prodávat se má pouze na evropských trzích. Zahájení prodejů je naplánováno na prosinec letošního roku, a to včetně České republiky. Nejprve bude model k dispozici jako pětidveřový hatchback, v příštím roce pak přibudou karosářské verze kombi a sportovní třídveřový hatchback.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).