Menu Zavřít

Autoprůmysl

2. 3. 2007
Autor: Euro.cz

Krátce

Stavba povolena

Hyundai získá v pátek první stavební povolení pro svou nošovickou továrnu, sdělil ČTK vedoucí stavebního úřadu v Dobré Václav Kocich. Povolení bude vydáno k hale na montáž převodovek. Do konce března by měl úřad umožnit také stavbu lisovny, svařovny, montážní haly a technické infrastruktury. „Začneme stavět ještě v březnu, bezprostředně poté, co stavební povolení nabude právní moci,“ říká mluvčí továrny Petr Vaněk.

Nová Fabia za totéž?

Základní cenu nové verze vozu Škoda Fabia zveřejní automobilka společně s kompletním ceníkem na autosalonu v Ženevě. Dle informací týdeníku EURO by se měl nový vůz prodávat za stejnou cenu jako předchozí generace, jež v základním provedení stála necelých 250 000 korun. Výbava vozu však bude modernější. „Za stejné peníze prodáme více auta,“ poznamenává člen představenstva Škody Auto Martin Jahn.

CIF24

V Trnavě trojnásobně

Závod automobilky PSA Peugeot Citroën ve slovenské Trnavě chce letos více než ztrojnásobit výrobu. „Letos bychom rádi vyprodukovali 180 000 automobilů,“ plánuje šéf slovenského závodu Alain Baldeyrou. Francouzská společnost začala loni v červnu s výrobou modelu Peugeot 207. Kapacita továrny činí 300 000 aut ročně, loni z továrních pásů vyjelo více než 50 000 vozidel.

Autobusem za ziskem

Největší tuzemský výrobce autobusů Iveco Česká republika zdvojnásobil v loňském roce zisk na 789 milionů korun. Tržby bývalé Karose vzrostly na 9,2 miliardy korun. Firma dohromady prodala téměř o třetinu více autobusů, konkrétně 2400 kusů, z čehož export dosáhl osmdesáti procent. Iveco je silné tradičně ve Francii, kde prodalo rovnou tisícovku svých autobusů, zatímco v Česku pouze necelou polovinu. Letos má Iveco představit nový městský autobus, jenž se bude jmenovat Low Entry a nahradí starší vozy řady 900, jejichž výroba byla v lednu ukončena.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).