Menu Zavřít

Autoprůmysl

24. 11. 2006
Autor: Euro.cz

Krátce

Brusel končí Automobilka Volkswagen hodlá ukončit výrobu vozů Golf ve své továrně v belgickém Bruselu. Firma uvedla, že chce v továrně zachovat zhruba 1500 pracovních míst, zatímco v současnosti závod podle agentury DPA zaměstnává přibližně 5400 lidí. Celková produkce vozů Golf v západní Evropě má nicméně zůstat beze změny díky přesunu výroby do továren v Moselu a Wolfsburgu.

MMF24

Porsche VW nechce Německý výrobce sportovních vozů Porsche nemá v úmyslu předložit nabídku na úplné převzetí největší evropské automobilky Volkswagen, ve které má největší podíl akcií. Informoval o tom časopis Focus s odvoláním na předsedu dozorčí rady Volkswagenu Ferdinanda Piëcha, jehož rodina firmu Porsche vlastní. Spekulace o nabídce na převzetí ze strany společnosti Porsche vedly minulý týden k nárůstu ceny akcií Volkswagenu, jehož součástí je i česká Škoda Auto. Firma Porsche přitom opakovaně vyloučila, že by její podíl ve VW mohl překročit 30procentní hranici.

Budou čistit Celkem 150 milionů korun z privatizačních výnosů uvolnila vláda na odstranění starých ekologických škod v areálu automobilky Tatra. Na tiskové konferenci po jednání kabinetu o tom informoval premiér Mirek Topolánek. Schválený návrh nezahrnuje původní požadavek ministerstva životního prostředí na 60 milionů korun na odstranění ekologických zátěží mimo areál Tatry. Podle ministerstva financí totiž nebylo například prokázáno, že znečišťovatelem pozemků mimo areál byla Tatra a že by mezi znečištěními v obou lokalitách byla nějaká přímá souvislost.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).