Menu Zavřít

Babiš a Krnáčová šéfovi Uberu: Dodržujte zákony, nebo odejděte

27. 2. 2018
Autor: CNC, Karel Kopáč / CNC / Profimedia

Zástupci společnosti Uber by se měli setkat s premiérem v demisi Andrejem Babišem (ANO) na schůzce 8. března. Premiér to uvedl na dnešní tiskové konferenci po jednání vlády. Babiš spolu s primátorkou Adrianou Krnáčovou (ANO) vyzval Uber, aby dodržoval zákony, a dopis se stejným sdělením poslal šéfovi firmy Daru Khosrowshahimu. Firma pak dnes uvedla, že chce spolupracovat s vládou na vyřešení problémů souvisejících s fungováním firmy.

„Napsali jsme Uberu dopis, aby podnikal podle našich zákonů. Podporujeme tyto nové technologie, ale Uber musí podnikat podle našich zákonů. Budeme s firmou jednat, aby zregulovala podnikání u nás,“ uvedl Babiš. Zároveň odmítl informace, že by vyzval Uber k odchodu z Česka, pokud by se nepřizpůsobil českým zákonům. V dopise nicméně uvedl, že pokud firma pravidla nezmění, měla by svoje služby v Česku zrušit.

Mluvčí firmy Uber Miroslava Jozová dnes uvedla, že společnost chce spolupracovat s vládou na vyřešení problémů. „Připomínky, které vznesl pan premiér, bereme velmi vážně. Naším cílem je i nadále spolupracovat s vládou České republiky a dalšími zúčastněnými stranami, abychom našli to nejlepší řešení pro tisíce cestujících, řidičů i pro město,“ uvedl generální ředitel Uberu pro střední a východní Evropu Alexei Stakh.


Omluvte se poctivým taxikářům, vyzvalo Ťoka Liftago

Aplikace Liftago v kabině řidiče

EBF24


V Praze v pondělí protestovali proti Uberu a Taxify desítky taxikářů, kteří blokovali dopravu v Lazarské ulici a jejím okolí a na magistrále. Taxikáři požadují rychlé vyřešení situace. Ministr dopravy slíbil novelu zákona. Ta má být hotova asi za rok, což se taxikářům nelíbí. V Praze je podle odhadů asi 8300 taxikářů.

Dále čtěte:

Taxikáři protestovali proti Uberu. Bylo jich přes 1400

Blokování ulic není řešení, říká o protestech taxikářů Krnáčová

Airbnb na kolech chce navždy změnit přístup k vlastnictví aut. Okouzlil i Daimler

Komentář: Uber jako predátor

Ondřej Krátký: Pojďme sdílet taxík


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).