Menu Zavřít

Babiš našel posilu: volebním manažerem ANO bude realitní makléř

13. 3. 2017
Autor: čtk

Volební kampaň hnutí ANO zřejmě bude řídit ostravský selfmademan Petr Morcinek, který v Babišovi už teď vidí premiéra.

Novým volebním manažerem hnutí ANO se zřejmě stane Petr Morcinek, majitel největší české realitky M&M Reality. Týdeníku Euro to potvrdily zdroje z předsednictva hnutí. Jmenován by mohl být ještě do konce března. Sám ostravský selfmademan tuto možnost nepopřel.

„Až takovou nabídku dostanu, tak se budu moci vyjádřit,“ odpověděl na přímý dotaz týdeníku Euro, zda bude řídit volební kampaň ANO. Zatím přijal pouze funkci manažera hnutí v Moravskoslezském kraji. „Ta práce je především o marketingu. Abych se přiznal, angažmá v politice mě neláká, nechci ani žádnou funkci. Mě baví podnikání, ale není mi jedno, jak dopadne ČR. Proto chci aspoň tou malou měrou přispět hnutí, jehož lídrovi věřím,“ tvrdí byznysmen.

Čtěte o Babišově zahraničním spojenci:

Francouzská spojka: Babiše podpoří ve volbách Macron

Emmanuel Macron

Morcinek zhruba před šesti lety odkoupil podíly Milana Zavadila a Miroslava Jonáše a stal se vládcem největší české realitní společnosti M&M reality. Její roční obrat se dnes blíží miliardě. Firma si přitom každý rok udržuje pětinový růst. Morcinkovi makléři měsíčně prodají až 1600 domů či bytů po celé republice.

„Víte, moje práce je poznávat lidi, spojovat je. I když znám pana Babiše jen krátce, vím, že je to dobrý člověk, kterému se na jeho podnikatelské cestě změnily hodnoty. Podobně jako mně. Vše, co jste nabyl, chcete věnovat i své zemi a lidem, co v ni žijí,“ shrnul Morcinek svou hlavní motivaci ke vstupu do veřejného života.

Na konci února se Morcinek objevil mezi podporovateli Andreje Babiše na sněmu hnutí. Jeho novou funkci však Babiš v té době ještě tajil. Morcinek tvrdí, že si Babiše velmi váží. I proto se rozhodl spojit své jméno s hnutím ANO. „Můžeme mít premiéra, který nám rozumí. Nezamiloval jsem se do Andreje Babiše a hnutí ANO, ale chtěl bych pomoci České republice, kterou miluji,“ řekl v lehce emotivním proslovu na sněmu před dvěma týdny.

Připomeňte si hříchy ministra financí:

14 důvodů, proč by Andrej Babiš neměl být ministrem financí

Ministr financí Andrej Babiš na návštěvě obchodu se sportovním vybavením

Morcinek svým angažmá v hnutí ANO potvrzuje Babišův úspěch v lovu severomoravských podnikatelů. Jak týdeník Euro informoval už loni v říjnu, do hnutí vstoupil miliardář Pavel Juříček, majitel úspěšného výrobce autodílů Brano. V ANO se na severní Moravě angažuje také vlastník jedné z největších středoevropských nápojářských skupin Kofola Jannis Samaras.

V Ostravě získal šéf ANO i jednoho z nejnadějnějších politických kádrů hnutí, nového hejtmana Ivo Vondráka. Právě bývalému rektorovi Vysoké školy báňské mnozí lidé z vedení hnutí předpovídají v příštích letech slibnou budoucnost včetně angažmá v nové vládě.

EBF24

Celý článek čtěte v aktuálním vydání týdeníku Euro, které vychází 13. března. V elektronické verzi ke stažení na www.alza.cz/euro

 Titulka Euro 11/17


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).