Menu Zavřít

Babiš: Nikdy jsem v ruce živý policejní spis neměl

25. 7. 2017
Autor: čtk

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš popřel, že by měl někdy k dispozici takzvaný živý policejní spis. Babiš po slyšení před sněmovní komisí k únikům údajů z vyšetřovacích spisů řekl, že kvůli nahrávkám s někdejším novinářem Markem Přibilem podal trestní oznámení. Věcí se tedy zabývá policie. Podle předsedy komise Martina Plíška (TOP 09) Babiš před komisí pouze prezentoval své politické postoje a opakoval fráze.

„Pro mě je to pokračování politického boje,“ zopakoval Babiš na adresu komise, jež vznikla na základě podnětu poslanců ČSSD a TOP 09. Podle Babiše jde o doklad spojenectví těchto stran a cílem je vyvolávat ve veřejnosti záporné pocity o něm.

Bývalý ministr financí uvedl, že trestní oznámení podal začátkem května, byl i u výslechu. „Mám důvodné podezření, že jsem již delší dobu sledován a odposloucháván,“ prohlásil Babiš. Oznámení pro podezření z porušení cizích práv míří na neznámého pachatele.


Živé policejní spisy jsem s Babišem neprobíral, zopakoval novinář Přibil

 Novinář Marek Přibil vypovídal před sněmovní vyšetřovací komisí


Babiš strávil před členy komise necelou půlhodinu. „Já jsem v životě žádný živý spis v ruce neměl, nikdy jsem do žádného spisu nenahlížel, takže to bylo rychlé,“ komentoval jednání komise Babiš. Tvrdí, že odpovídal na každou otázku.

CIF24

Plíšek očekával, že Babiš bude v souvislosti s neveřejností jednání komise věcný. „Ale ukázalo se, že chtěl pouze odprezentovat své politické postoje. Odmítl se s námi bavit o tom, že by komunikoval s redaktorem Přibilem. A o obsahu těchto schůzek nám neřekl také vůbec nic,“ uvedl Plíšek.

O nahrávkách Andreje Babiše dále čtěte:

Další Babišova nahrávka: Havla podle něj prosadila Moskva

Policie šetří kauzu Babišových nahrávek, ujistila Bezpečnostní radu

Od redaktora jsem živý policejní spis nedostal, tvrdí Babiš

Další nahrávka: Babiš řeší s Přibilem živý policejní spis


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).