Menu Zavřít

Babišova linka do Afriky ožívá. Air Arabia se chystá na přistání v Marrákeši

Autor: Archiv

Loni na jaře se premiér Andrej Babiš chlubil, že domluvil pravidelnou přímou linku z Prahy do marocké Casablanky. Jenže Air Arabia, která let provozovala, ze svých plánů couvla a letos v lednu linku zrušila. Společnost ale nyní chystá jinou „bránu do Afriky“, jak Babiš letecké spojení Prahy s Marokem označil.

Podle informací týdeníku Euro by mohly aerolinky začít létal do Marrákeše. „Aktuálně zatím nic nebylo rozhodnuto, ale uvažujeme o tom. Pokud by k tomu došlo, tak pravděpodobně až od příštího roku,“ říká Pavel Točík, obchodní manažer Air Arabia pro Česko.

Marrákeš coby historická perla Afriky je mnohem vyhledávanější destinací než zmíněná Casablanka. Svědčí o tom i vytíženost letadel. Mluvčí Letiště Praha Kateřina Pavlíková potvrdila eminentní zájem letiště o linku do Maroka. „O přímém leteckém spojení do Maroka jednáme s různými dopravci. Maroko patří mezi destinace, o které máme zájem, ale zatím konkrétní jednání komentovat nemůžeme,“ řekla Pavlíková.

MMF24

Ryanair, který aktuálně jako jediný z Prahy do Marrákeše létá, se z Maroka stahuje. Poslední let je naplánován na 3. května. Mluvčí Denis Barabas bez dalších podrobností uvedl, že je to z obchodních důvodů. Vzhledem k uzemnění boeingů ale některé letecké společnosti stále bojují s nedostatkem letadel. I vytížené linky raději přesměrují tam, kde by se kromě naplněných letadel rýsovala i finanční podpora od destinací, které se snaží přilákat nové dopravce.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).