Menu Zavřít

Bajer investuje do Zoot.cz

22. 10. 2010
Autor: Euro.cz

Internet

WT100

Oldřich Bajer, zakladatel a někdejší spoluvlastník portálu Centrum.cz, vstupuje jako andělský investor do internetového nákupního rádce Zoot.cz. Týdeníku EURO to potvrdil spolumajitel portálu Ladislav Trpák. „Vstupem Oldy Bajera získáváme nejen peníze na marketing a další rozvoj Zootu, ale i schopného manažera, který se dlouhodobě pohybuje v internetové oblasti. Jeho zkušenosti a kontakty z branže nám pomohou posunout Zoot dále,“ uvádí Trpák.
Sám Bajer hodnotí svůj vstup do Zootu jako klasické andělské investování, které má napomoci k dalšímu rozvoji nového projektu. „Zoot mne oslovil zcela novou a naprosto neotřelou myšlenkou. Otevírá novou kategorii na internetu, jakéhosi nadnakupovače a inspirátora pro nákupy přes web. Společně bychom měli Zoot dostat do fáze, kdy projekt začne generovat zajímavé výnosy,“ řekl Bajer týdeníku EURO.
Zoot vznikl jako ryze český start-up projekt na konci minulého roku, oficiální spuštění portálu proběhlo letos v červnu. Jde o internetovou obchodní platformu, která je postavena na kombinaci vyžádaného marketingu a nakupování. „Uživatel při rychlé registraci vyplní své preference týkající se zboží, služeb a jednotlivých značek. Zoot mu následně na základě námi prověřených informací a preferencí dalších uživatelů doporučí atraktivní nabídky na zboží v e-shopech z Česka i ze zahraničí. V době, kdy jsou návštěvníci na internetu zahlcováni informacemi a různými kampaněmi, stále více důvěřují doporučení přátel a podobně smýšlejících lidí,“ vysvětluje Trpák.
Zoot má v současnosti několik desítek tisíc registrovaných uživatelů. Aktivních – které Trpák popisuje jako ty, kteří se za poslední měsíc alespoň jednou přihlásili – je zhruba 30 tisíc. „Naším cílem je mít na přelomu roku sto tisíc aktivních uživatelů,“ dodává.
Bajerova investice by se měla pohybovat v úrovni milionů korun, přesnou částku nechce ani jeden z manažerů specifikovat. Z údajů uvedených na portálu Justice.cz vyplývá, že Bajer již poskytl Zootu bezúročnou půjčku ve výši pěti a čtvrt milionu.

  • Našli jste v článku chybu?